Mainos

Madonnan keikka alkoi myöhässä

Poptähti Madonna esiintyi myöhään eilen illalla miltei loppuunmyydylle Olympiastadionille. Konsertti oli osa MDNA-maailmankiertuetta ja houkutteli paikalle noin 43 000 uteliasta silmäparia.

Madonnan edellinen Suomen vierailu keräsi kolme vuotta sitten Helsingin Jätkäsaareen huomattavasti suuremman yleisön, 85 000 katsojaa.

Madonna saapui Helsingin keikalleen Pietarista, missä artisti uhmasi valtiojohtoa, ortodoksista kirkkoa ja paikallisia poliitikkoja ilmaisemalla tukensa seksuaalivähemmistöille. Moskovassa hän otti julkisesti kantaa Pussy Riot -aktivistiryhmän vapauttamisen puolesta.

Olympiastadionilla säästyttiin suuremmilta skandaaleilta. Suurinta närää aiheutti konsertin myöhästyminen. Madonna antoi suomalaisyleisön odottaa itseään yli tunnin. Paikalla olleen MTV3:n toimittajan mukaan satoja ihmisiä lähti konsertista kesken pois.

Madonnan MDNA-kiertuetta on kritisoitu väkivaltaisuudesta ja laulaja olikin pyssy kourassa jo ensimmäisen kappaleen jälkeen. Konsertin edettyä nainen ilmoitti taistelunsa kohteeksi ennakkoluulot, ja kehui suomalaisia suvaitsevaiseksi kansaksi.

Vain vähän helpotusta nostalgiannälkään

Parin tunnin poptykityksen käynnisti maaliskuussa julkaistun MDNA-albuminkin aloittava Girl Gone Wild. Ilta oli hämärtynyt hieman iltakymmenen jälkeen niin, että valoshow pääsi toden teolla oikeuksiinsa. Visuaalisesta näyttävyydestä pitivät huolen myös nousevat ja laskevat lavaelementit ja poptähden asunvaihdosten aikana viihdyttäneet tanssijat.

Paristakymmenestä kappaleesta kahdeksan oli Madonnan tuoreimmalta tuotokselta. Nostalgianälkäisille tarjottiin helpotusta etenkin konsertin jälkimmäisellä puoliskolla, jolloin takavuosien jättihitit Vogue ja Like a Prayer innostivat yleisön yhteislauluun. Voguen aikana tähden yllä nähtiin myös legendaariset tötterörintaliivit, joiden väri oli vaihtunut pinkistä mustaan ja muoto kulmikkaaksi.

Suuresta show'sta huolimatta - tai ehkä juuri sen ansiosta - kappalevalinnoista jäi mieleen Like a Virginin riisuttu versio. Menevästä hitistä oli muokattu lähes melankolinen valssi, jonka aikana lavalla oli Madonnan lisäksi vain tähteä säestävä pianisti.

Helsingistä MDNA-kiertue etenee Norjaan Osloon, missä Madonna esiintyy elokuun 15. päivä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.