Maastohiihdon maailmancup-kalenterissa poikkeuksellinen yksityiskohta – Frida Karlsson ihmeissään: "Onko se totta?"

Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) julkisti viime viikolla maastohiihdon maailmancup-kalenterin kaudelle 2024–2025. Luvassa on isojakin muutoksia siihen, mihin viime vuosina on jo totuttu.

Kausi alkaa ja loppuu Suomessa. Rukalla kilpaillaan tuttuun tapaan marras-joulukuun vaihteessa, ja viimeisenä kilpailuna 23. maaliskuuta käydään poikkeuksellisesti Lahdessa hiihdettävä perinteisen 50 kilometriä.

Vuodenvaihteen Tour de Ski järjestetään nyt jo 19. kerran, mutta aiemmista vuosista poiketen kaikki seitsemän starttia hiihdetään yhden maan, Italian, alueella. Kisapaikkoina toimivat aiemmilta vuosilta tutut Toblach ja Val di Fiemme.

FISin mukaan Tourin "konseptia arvioidaan uudelleen tulevina vuosina".

Paluun kisakalenteriin tekevät Norjan Lillehammer, Ranskan Les Rousses, Viron Tallinna, Sveitsin Engadin ja Tshekin Nove Mesto.

Yksi suuri ja perinteikäs hiihtomaa on kuitenkin kokonaan joukosta poissa ensimmäistä kertaa 24 vuoteen: Saksa.

– Eikä! Onko se totta? Ei edes Tour de Skillä? ruotsalaistähti Frida Karlsson hämmästeli Expressenin mukaan asiasta kuultuaan.

FISin kilpailunjohtaja Michal Lamplot kommentoi asiaa saksalaiselle hiihtosivustolle jo ennen viime viikolla tehtyä lopullista päätöstä.

– Saksan hiihtoliitto veti hakemuksensa pois muutama viikko sitten, mutta he vakuuttavat tekevänsä kovasti töitä sen eteen, että voisivat palata mukaan taas kaudella 2025–2026. Minun tietojeni mukaan maastohiihdon maailmancup-osakilpailun järjestämisestä on valitettavasti tullut heille mahdotonta taloudellisten syiden vuoksi, Lamplot sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat