Maanpuolustustahto romahti – lasku jyrkintä alle 25-vuotiailla

Maanpuolustustahto on laskenut viime vuodesta. Henkilökohtainen maanpuolustustahto on sen sijaan vahva.

Maanpuolustustahto on laskenut, selviää maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan raportista. Kyselytutkimuksessa kysyttiin mielipidettä siitä, pitäisikö suomalaisten puolustautua aseellisesti Suomeen kohdistuvaan hyökkäykseen kaikissa tilanteissa, vaikka tulos näyttäisi epävarmalta.

Kaksi kolmasosaa eli 66 prosenttia vastaa kysymykseen myönteisesti. Tulos on laskenut viime vuodesta kuudella prosentilla.

Miehistä myönteisesti vastaa 70 ja naisista 62 prosenttia. Miesten kohdalla tulos laski viime vuodesta yhdeksän prosenttia ja naisten kohdalla neljä prosenttia.

Jyrkin lasku alle 25-vuotiaiden ikäryhmässä

Kielteisesti kysymykseen vastaa 23 prosenttia, mikä on prosentin vähemmän kuin viime vuonna. Naisten kohdalla tulos nousi kaksi prosenttia, mutta miesten kohdalla laski kolme prosenttia.

Maanpuolustustahto laski kaikissa muissa paitsi 25–34-vuotiaiden ikäryhmässä. Jyrkintä lasku oli alle 25-vuotiaiden ikäryhmässä, jossa laskua tapahtui yhdeksän prosenttia.

Henkilökohtainen maanpuolustustahto sen sijaan on raportin mukaan vahva.

Kysymykseen, jos Suomeen hyökätään, niin olisitteko itse valmis osallistumaan maanpuolustuksen eri tehtäviin kykyjenne ja taitojenne mukaan, vastaa myöntävästi 84 prosenttia.

Lue myös:

    Uusimmat