Maalaistentori tänään Helsingissä: Herkkuja suoraan pientuottajilta!

Helsingissä kohtaavat tänään puhtaasta ruoasta kiinnostuneet kaupunkilaiset sekä maaseudun ruokatuottajat.

Helsingin Teurastamolla, Sörnäisten ja Kalasataman kupeessa järjestetään keskiviikkona suuri Maalaistentori -tapahtuma, jossa kaupunkilaisilla on mahdollisuus päästä ostamaan herkkuja suoraan viljelijöiltä ja tuottajilta. Tarjolla on muun muassa sadonkorjuuajan tuotteita, kuten juustoja, juureksia, lihaa, leipää, makkaraa, maitoa, omenoita, hunajaa, hilloja, yrttejä sekä viljaa. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda puhdas ruoka lähemmäs kaupunkilaiskuluttajia.

– Haluamme antaa mahdollisuuden kuluttajille ja tuottajille kohdata toisensa torilla. Kuluttajat saavat näin tuoretta ruokaa ja voivat antaa palautetta ja me saamme asiaa ajettua eteenpäin päättäjille, MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut luomutilan emäntä Arja Sevón kommentoi.

Maalaistentori-tapahtumaan ei tarvitse suunnistaa yksin, sillä Narinkkatorilta kello 14 starttaava Hyvän Ruoan Marssi-johdattaa kuluttajat paikalle. Maalaistentorilla on tuotemyynnin lisäksi järjestetty muun muassa sadonvaihtotori, piknik, grilli sekä sauna. Tapahtuma on käynnissä klo 15-20.

Lisätietoja tapahtumasta ja paikalla olevista pientuottajista saa Maalaistentorin Facebook-sivulta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat