Maailman painavin poika on kuollut vain 21 vuoden iässä – painoi 6-vuotiaana lähes 100 kiloa

Dzhambulat Khatokhov on kuollut vain 21 vuoden ikäisenä. Asiasta kertovat useat mediat, kuten New York Post ja Daily Mail.

Maailman vahvimpana poikana tunnetun sumopainijan kuolinsyytä ei ole mainittu, mutta hän kärsi painonsa takia muun muassa munuaisongelmista.

Khatokhov nousi ison kokonsa takia julkisuuteen jo nuoressa iässä, jolloin häntä kutsuttiin ”maailman painavimmaksi pojaksi” ja ”suurimmaksi lapseksi”.

Guinnesin ennätysten kirjan mukaan venäläinen olikin maailman painavin poika vuonna 2003. Hänestä on tehty vuosien varrella useita dokumentteja ja artikkeleita.

The Guardian kertoi Khatokhovin painaneen kuuden vuoden ikäisenä peräti 95 kiloa. 9-vuotiaana paino oli 136 kiloa ja 13-vuotiaana 180 kiloa.

Monet epäilivät, että lapselle syötettiin kasvuhormoneja, mutta lääkäreiden kokeet vahvistivat kasvun olleen luonnollista, vaikkakin epätavallista.

Khatokhov oli painonsa lisäksi hyvin vahva, mikä auttoikin häntä menestymään etenkin painimatolla. Alla olevassa kuvassa vain 4-vuotias Khatokhov nostaa kahta 16 kilogramman kahvakuulaa.

Khatokhovin kuoleman vahvisti Kabardino-Balkarian tasavallan sumoliiton puheenjohtaja Betal Gubzhev Instagramissa.

”Guinnessin ennätyksen haltija, Kabardino-Balkarian tasavallan ensimmäinen sumopainija Dzhambulat Khatokhov on kuollut. Osanotot perheelle ja ystäville”, Gubzhev kirjoitti kuvatekstiin.

Lue myös:

    Uusimmat