Maailman omituisimmat uskonnot, top 3

Joulu on hartauden ja hiljentymisen aikaa, mutta oletko koskaan kuullut näistä uskonnoista?

Ortodoksit ja kristityt ovat useimmille tuttuja, mutta oletko koskaan kuullut lentävää spaghettihirviötä palvovasta uskonnosta? Asylum.co.uk listasi omituisimmat uskonnot.

Voimaa ja uskontoa

Jos olet Star Wars -elokuvien fani, olet varmasti jo kuullut Jedi-uskonnosta. Myös Temple of the Jedi order -nimellä tunnettu uskonto, vapaasti suomennettuna "jedismi", on sekoitus taolaisuutta, buddhalaisuutta ja Satr Wars -elokuvien opetuksia. Uskovien motto on tietenkin "olkoon voima kanssasi".

Vuonna 2001 tuhannet britit ilmoittivat väestönlaskennassa kannattavansa Jedi-uskontoa, joten se sai oman koodin väestönlaskentalomakkeisiin vuonna 2002. Viralliseksi uskonnoksi "jedismi" ei ole vielä päässyt.

Googlaa se

Google valmistaa jo lähestulkoon kaikkea, joten miksei jättimittoihin paisuneella hakukoneella voisi olla omaa uskontoa?

Uskontoa parodioivan Googlismin jäsenet uskovat, että mahtavaa hakukonetta lähemmäksi jumalaa ihmiskunta ei voi päästä: Googlesta löytyy vastaus kaikkeen, se on kaikkialla yhtä aikaa ja tietää kaiken.

Sehän on melkein loogista!

Nuudelien koskettama

Pastafareiksi itseään kutsuvat henkilöt uskovat lentävään spaghettihirviöön. Älä lopeta lukemista tähän, sillä The Church of the Flying Spaghetti Monster on todella olemassa!

Uskonto perustettiin alun perin vastalauseeksi Kansasin osavaltion suunnitelmalle opettaa kouluissa evoluution rinnalla älykästä suunnittelua, siis teoriaa siitä, että joku, kenties jumala, on luonut maailman.

Uskonnon kehittänyt Bobby Henderson vaati kirjeen voimin kouluihin opetettavaksi teoriaa siitä, että kaiken luoja muistuttaisi todellisuudessa erehdyttävästi spagettia ja lihapullia. Nettiin päätyneestä kirjeestä tuli pian hitti, ja pastafareja alkoi ilmaantua pilvin pimein.

Pastafarien mukaan lentävä spaghettihirvio on koskettanut heitä "nuudelimaisella ulokkeellaan".

MTV3/Helmi

Lähteet: Asylum.co.uk, Stara.fi, Wikipedia

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja