Maailman nuorin äiti synnytti terveen pojan vain 5-vuotiaana – lapsen isä jäi mysteeriksi: Nyt Lina, 84, asuu köyhissä oloissa

Muutamia päiviä äitienpäivän jälkeen vuonna 1939, 79 vuotta sitten, maailman tiettävästi nuorin äiti synnytti lapsen 5 vuoden, seitsemän kuukauden ja 21 päivän ikäisenä. Hän on nyt 84-vuotias Lina Medina – eikä vieläkään tiedetä, kuka hänen lapsensa isä oli.

Ticarpon kylässä Andeilla, Perun köyhimmässä maakunnassa, yhdeksänlapsisen perheen lapsen vanhemmat alkoivat olla huolissaan.

Yhdellä tyttärellä, Linalla, vaikutti olevan vatsassa valtava kasvain eivätkä paikalliset parantajat osanneet auttaa häntä.

Lina vietiin paikalliseen sairaalaan ja hänet siirrettiin pian pääkaupunkiin Limaan. Lina oli raskaana.

Lina Medinan uskotaan edelleen olevan aikaisimmin puberteetin saavuttanut lapsi koskaan.

Kuukautiset alkaneet jo kolmivuotiaana

Viikko siirron jälkeen Lina synnytti, toukokuussa 1939, keisarinleikkauksella terveen pojan ja Linasta tuli maailman nuorin äiti.

Perulainen lääkäri ja tutkija Edmundo Escomel oli tehnyt muistiinpanoja raskauden viimeisen viikon etenemisestä ja hän julkaisi tulokset ranskalaisessa lääketieteellisessä julkaisussa Le Presse Médicalessa.

Escomel hämmästeli, että Linalla oli vaikuttanut olleen kuukautiset kolmivuotiaasta saakka ja hänen munasarjansa olivat täysin kehittyneet.

Poika syntyi terveenä – mutta kuoli ennen äitiään

Linan poika sai The Telegraphin mukaan nimekseen Gerardo Linaa hoitaneen lääkärin mukaan. Hänelle kerrottiin totuus äidistään 10-vuotiaana – sitä ennen Gerardo oli pitänyt Linaa siskonaan.

Vieläkään ei tiedetä, kuka on Gerardon isä. Linan isä pidätettiin epäiltynä tyttärensä raiskauksesta, mutta hänet päästettiin vapaaksi todisteiden puutteessa. Lina ei osannut itse kertoa, kuka on hänen lapsensa isä.

Gerardo kuoli 40-vuotiaana vuonna 1979.

Asui aviomiehen kanssa köyhällä alueella – ei luota valtioon tai mediaan

Lina on nykyään 84-vuotias. Hänen tapaustaan käsiteltiin viimeksi laajalti julkisuudessa vuonna 2002, kun kun José Sandoval kirjoitti kirjan hänen tapauksestaan.

Silloin Lina asui aviomiehensa Raúl Juradon kanssa Perun pääkaupungin Liman pahamaineisessa lähiössä. Lina oli saanut Raulin kanssa toisen lapsensa vuonna 1972 – sisarusten ikäero oli siis 33 vuotta.

Kirja herätti keskustelua siitä, että Perun valtio oli luvannut avustaa Linaa jo hänen synnytettyään lapsen, mutta mitään ei ollut tapahtunut. Linalle vaadittiin kirjan julkaisun aikaan valtion eläkettä.

Raul Jurado kertoi The Telegraphille, että vaimo on edelleen skeptinen siitä, että valtio avustaisi häntä.

Lina itse ei ole ollut julkisuudessa kymmeniin vuosiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja