Mainos

Maailman korkein rakennus on Burj Dubai

Arabiemiraateissa, Dubaissa, rakennetaan uutterasti maailman korkeinta rakennusta. Burj Dubai on nyt korkeampi kuin Toronton CN Tower.

Burj Dubai rakennusvaiheessa

Burj Dubai -pilvenpiirtäjästä on tullut maailman korkein rakennus, kertovat pilvenpiirtäjän rakentamisesta vastaavat viranomaiset. Rakennus ulottuu tällä hetkellä tarkalleen ottaen 555.3 metrin korkeuteen.

Heinäkuussa Burj Dubai ylitti siihen saakka maailman korkeimman pilvenpiirtäjän Taiwanin Taipei 101 -tornin, mutta nyt Dubai-torni on ylittänyt maailman korkeimman vapaasti seisovan rakennelman, Kanadan Torontossa sijaitsevan 553,3 metriä korkean CN Towerin. Näin maailman korkeimman rakennuksen titteli siirtyy Kanadasta Dubaille. Toronton CN Tower piti ennatystä hallussaan kaikkiaan 31 vuotta, mutta nyt se on jäänyt tasan kaksi metriä lyhyemmäksi.

Burj Dubain odotetaan olevan valmis ensi vuoden loppuun mennessä, jolloin rakennuksen lopullinen korkeus on saavutettu. Toistaiseksi rakennuttaja ei ole kertonut kuinka korkeaa rakennusta Dubaihin oikeastaan rakennetaan.

Burj Dubaita rakennuttava valtio-omisteinen rakennusyhtiö Emaar Properties kuitenkin arvioi, että lopullisesti pilvenpiirtäjän huippu saattaisi olla jopa noin 693 metrin korkeudessa.

- Korkein ihmisen tekemä rakennelma on itseasiassa radiomasto Pohjois-Dakotassa, Yhdysvalloissa. Maston korkeus on noin 629 metriä, kertoo Emaar Properties -yhtiön edustaja. - Mutta me aiomme mennä senkin ohi vuoden loppuun mennessä.

Kun pilvenpiirtäjä Burj Dubai valmistuu, se on yli 160-kerroksinen, siinä on 56 hissiä, luksushuoneistoja, useita myymälöitä sekä lukuisia uima-altaita ja kylpylöitä.

Jos jostakin sysytä Dubaissa käydessään ei pääse tutustumaan tähän kuuluisaan rakennukseen, voi Burjin huipun nähdä jopa sadan kilometrin päästä.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.