Maailma heräsi järkytykseen tasan vuosi sitten – tältä dramaattiset uutisotsikot ja -kuvat näyttivät Venäjän aloitettua suurhyökkäyksen

Kelaa ajassa taaksepäin: Näin nettisivut uutisoivat vuosi sitten Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan 1:29
Shokkiherätys: Näin eri uutismediat reagoivat dramaattisiin uutisiin.

Toimitukset heräsivät tasan vuosi sitten sokeeraavaan uutispäivään.

Räjähdyksiä Kiovassa, venäläisjoukot vyöryneet rajan yli. Uutisvälineiden etusivut täyttyivät 24.2. aamulla dramaattisesta sisällöstä.

Venäjä oli aloittanut suurhyökkäyksen Ukrainaan.

Mikko Kormilainen oli uutispäällikkövuorossaan vastuussa MTV Uutisten netin uutisista kyseisenä aamuna. Kormilainen muistelee, että kaikki merkit hyökkäykseen olivat kyllä tiedossa, mutta siitä huolimatta uutinen osasi jollain tapaa yllättää.

– Toimituksen aamuvuorolainen oli töissä, kun uutisia alkoi paikalta tulla. Hän sitten soitti minulle viiden maissa. Melkein heti tiesi, kun puhelin soi, mitä asia koskee. Sekavaa se silti oli, Kormilainen muistelee.

"Kaikki meni uusiksi"

Kormilainen kertoo, että koko aamupäivä oli äärimmäisen kiireinen. Töihin hälytettiin lisää toimittajia, tietoa tuli joka suunnasta.

– Koko päivästä jäi mieleen, että oli älytön kiire sekä epätietoisuus siitä, mitä kaikkea on todella tapahtunut. Kaikki meni uusiksi. Koko toimituksen resurssit siirrettiin oikeastaan vain tämän aiheen äärelle. Kyllä se on jäänyt uutisaiheena elämään. 

Aamupäivän aikana tapahtui paljon: Vladimir Putinin sodanjulistus alkoi levitä videon muodossa, Kiovassa alkoi räjähdellä, Esko Aho jätti Sberbankin, Suomen presidentti ja pääministeri pitivät poikkeuksellisen tiedotustilaisuuden. 

Mutta miltä eri uutispalvelujen nettisivut näyttivät kyseisenä aamuna? MTV Uutiset kasasi videolle kotimaisten sekä ulkomaisten uutissivujen etusivut vuosi sitten, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Hyppää ajassa taaksepäin yläpuolelta löytyvältä videolta. Tältä näyttivät uutisvälineiden nettisivut suurhyökkäyksen alettua.

Lue myös:

    Uusimmat