Maa- ja metsätalousministeri Leppä ei kannata sinikettujen vientiä Kiinaan – "Pitkäaikaisen jalostuksen hedelmät viedään muualle"

1:07
Video: Näin Leppä kommentoi sinikettujen vientiä.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ei ole innostunut elävien kettujen viennistä Kiinaan.

Kokkolassa sijaitsevasta kettutarhasta aiotaan viedä eläviä sinikettuja Kiinaan, kertoi MTV Uutiset eilen.

Suunnitelmat elävien turkiseläinten viennistä sai turkiskasvattajayhdistykset protestoimaan.

Maltilliset mielenosoitukset ovat jatkuneet myös tänään.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) on turkiskasvattajien kanssa samoilla linjoilla: sinikettujen vienti Kiinaan ei ole hänestä hyvä idea.

– Kun puhutaan pitkästä kehitys- ja jalostustyöstä, jota nämäkin edustavat, en ole lainkaan innostunut suomalaisten siitoseläinten, tämän genetiikan viemisestä ylipäätään ulkomaille, Leppä linjaa.

"Tämä on tietysti kauppapolitiikkaa"

MTV Uutisten Berliinissä haastattelema Leppä korostaa viranomaisten valvovan eläinten kauppaamiseen liittyvän lainsäädännön toteutumista.

– Tämä on tietysti kauppapolitiikkaa, ja sitä tehdään viranomaisten valvonnassa. Siinä pitää täyttyä kaikki lainsäädännön eri osa alueet, jotka siihen liittyvät, Leppä sanoo.

– Eläinten hyvinvointi on täysin keskeinen [asia], Leppä jatkaa.

Ministerin mukaan Suomesta tulee viedä elävien turkiseläimien sijaan turkistuotteita, jotta niiden eteen tehtävä työ pysyy Suomessa.

– Se on juuri tämä jalostuksen pitkäaikainen toteutuminen, jota Suomessa on tehty. Nyt ne hedelmät viedään muualle, Leppä surkuttelee.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja