Lyhyt oli ilo naapurimaihin matkustamisesta: Näin ministeri Timo Harakka iloitsi rajojen avaamisesta vain kaksi viikkoa sitten – ja nyt rajat sulkeutuvat jälleen

1:45
Rajat auki – ei kun kiinni? Katso videolta Timo Harakan ja Maria Ohisalon tiedottamista matkustusrajoituksista.

Matkustusrajoitukset palautuvat muun muassa Virosta, Ruotsista ja Saksasta saapuville matkustajille. Rajoitukset astuvat voimaan ensi maanantaina.

Tilanne näytti toiselta kuitenkin vain kaksi viikkoa sitten, kun muun muassa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka tiedotti tyytyväisenä rajojen avaamisesta pitkien neuvottelujen päätteeksi 10. syyskuuta.

– Olen erityisen iloinen siitä, että normaali kanssakäyminen Ruotsin kanssa voi alkaa, Harakka kommentoi Säätytalon portailla median edustajille myöhään illalla.

Saman hän totesi myös ruotsin kielellä ja toivotti Ruotsin kansalaiset tervetulleeksi Suomeen.

Rajat takaisin kiinni

Nyt hallitus on päättänyt, että maahantulon rajoitukset palautetaan Suomen ja Islannin, Norjan, Ruotsin, Saksan, Slovakian ja Viron välisessä liikenteessä.

Rajoitukset poistuivat näistä maista siis vasta viime viikonloppuna. Tämä tarkoittaa sitä, että niistä on saanut tulla lomamatkalle Suomeen vajaan viikon.

Suomeen saa tällä hetkellä matkustaa vapaasti vain maista, joissa on ollut enintään 25 tautitapausta sataatuhatta asukasta kohti kahden viikon aikana.

Islannissa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa, Slovakiassa ja Virossa tämä raja on ylittynyt, mistä  johtuen rajat sulkeutuvat jälleen.

Maahantulon rajoitukset jäävät sisärajaliikenteessä voimaan myös usean muun maan ja Suomen välillä. Nämä maat ovat Hollanti, Belgia, Espanja, Italia, Itävalta, Kreikka, Luxemburg, Malta, Portugali, Ranska, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tshekki ja Unkari.

Maahantulo näistä ja aiemmin mainituista maista on mahdollista vain työmatkalle tai muusta välttämättömästä syystä.

Rajat auki – ei kun kiinni? Katso jutun alussa olevalta videolta Timo Harakan ja Maria Ohisalon tiedottamista matkustusrajoituksista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja