Suomi siirtymässä testiperusteiseen maahanpääsyyn – Ohisalo MTV:lle: Pula reagenssiaineista haittaa testauskapasiteetin nostamista

8:33
Näin sisäministeri Ohisalo kommentoi MTV Uutisille uusia matkustusrajoituksia:

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan Suomi pyrkii siirtymään mahdollisimman nopeasti testiperusteiseen maahantuloon.

Viimeistään 23.11. on tarkoitus ottaa käyttöön malli, jossa ensimmäisellä negatiivisella koronatestillä pääsee maahan ja toisella pääsee karanteenista eroon. Malli vaatii eduskuntakäsittelyn ja testauskapasiteetin nostamista.

Ohisalo sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että testauskapasiteetin nostamisessa ongelmana on nyt pula reagensseista eli aineista, joita tarvitaan testinäytteiden analysoinnissa. Ohisalo kertoo, että kuntien ja sairaanhoitopiirien on ollut erittäin vaikea saada reagensseja maailmanmarkkinoilta, koska huonommassa koronatilateessa oleville maille on usein myyty ensin.

– Terveydenhuollon asiantuntijoilta olemme kuulleet huolen siitä, että vaikka hallitus on lähettänyt vahvan signaalin siitä, että korvaamme kaikki koronasta aiheutuvat kulut eikä pidä jättää hankkimatta niitä testejä, niin se ei aina ole välttämättä niin helppoa, sanoo Ohisalo MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja