Lydian huulet paisuivat tuplasti isommiksi ja vartalo oli täynnä kutisevaa ihottumaa – "pähkinäallergia" olikin jotain aivan muuta

2:39
Videolla kerrotaan, millaisista luomista ei tarvitse stressata.

Lydialle iski viime vuonna vakava allerginen kohtaus, jonka vuoksi hän oli teho-osastolla neljä päivää. Kävi ilmi, että syynä oli nokkosihottuma. Tämänkin jälkeen hänen huulensa pysyivät turvoksissa ja iho oli täynnä ihottumaa useamman kuukauden.

Iso-Britannian Essexissä asuvalla 23-vuotiaalla Lydia O'Connorilla on todettu autoimmuuninokkosihottuma. Se on pitkäaikainen ja vaikeaoireinen sairaus, jonka syytä ei tiedetä. Turvotus on myös yleinen oire. 

Viime vuonna Lydia joutui teho-osastolle kyseisen sairauden vuoksi. Silloin hän ei tosin vielä tiennyt syytä reaktiolle.

– Kun minut vietiin teho-osastolle, luulin, että kyseessä oli vakava allerginen reaktio, anafylaksia, koska hengittäminen oli vaikeaa ja huuleni olivat niin turvonneet.

Kävi ilmi, että syy kohtaukselle oli autoimmuuninokkosihottuma. Muun muassa Metro.co.uk,-sivusto uutisoi, että vastaavanlainen reaktio oli iskenyt viimeksi Lydian ollessa teini, mutta silloin syyksi epäiltiin pähkinäallergiaa.

Tällä kertaa Lydia oli sairaalassa neljä päivää ja vasta nyt hänelle selvisi, mistä oikeasti oli kysymys.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Sairauden vuoksi Lydian huulet turposivat kaksinkertaisiksi ja hänellä oli kutisevaa ihottumaa ympäri kehoaan. Tämä vaihe kesti kuusi kuukautta ja hän joutui käymään sairaalassa monta kertaa. Lääkkeet lievittivät oireita aina hetkeksi, mutta sitten ne taas palasivat.

Nokkosihottuman oireita lievitetään esimerkiksi antihistamniilla ja kortisonilla. Taudin kestoon lääkkeet eivät vaikuta.

Voi uusiutua milloin vain

Elokuussa kutina hävisi. Lydiaa kuitenkin pelottaa se tosiasia, että oireet voivat palata milloin vain. Sairauden syytä ei tiedetä. 

– Näin, miten ihmiset katsoivat ihottumaani toivoen, että eivät itse saisi sitä, ensihoitajaksi kouluttautuva Lydia kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja