Uusi tutkimus tuo uutta toivoa maapähkinäallergiasta kärsiville, kertovat muun muassa brittilehdet The Telegraph sekä Independent. Siedätys maapähkinöiden sisältämälle proteiinille voi helpottaa allergikon elämää, sillä sen ansiosta hän voi altistua pienille määrille maapähkinää ilman hengenvaaraa.
New England Journal of Medicine -julkaisussa ilmestyneessä brittitutkimuksessa huomattiin, että maapähkinöiden proteiinille altistuminen enenevissä määrin voi toimia siedätyshoitona maapähkinäallergiasta kärsiville lapsille.
Tutkimukseen osallistui lähes viisisataa vakavasta pähkinäallergiasta kärsivää 4–17-vuotiasta lasta Euroopasta ja Yhdysvalloista. Lapset jaettiin kahteen eri ryhmään. Ensimmäisessä osallistujat saivat maapähkinöistä löytyvää proteiinia sisältävää lääkettä, toisessa lumelääkettä.
LUE MYÖS: Viisi merkkiä ruoka-allergiasta – voi tulla aikuisenakin!
Tutkimus jatkui vuoden. Kokeen jälkeen tutkijat huomasivat, että maapähkinöille altistetusta lapsista 67 prosenttia sieti ainakin 600 milligrammaa maapähkinoiden proteiinia ilman . Määrä vastaa suunnilleen kahta kokonaista maapähkinää.