Luulitko osaavasi sähköpostin kirjoittamisen? Tarkista tietosi!

Sähköpostin pitäisi olla tiivis yhteydenpitomuoto, johon kiteytetään viestistä olennaisin. Valitettavasti näin ei kuitenkaan aina ole.

Näillä ohjeilla sinusta tulee entistä etevämpi sähköpostin laatija:

Pyhitä otsikkorivi aiheelle

Kirjoitatko sellaiselle henkilölle, johon olet jatkuvasti yhteydessä? Jos asiasi on uusi, ei kannata vastata suoraan vanhaan yhteydenpitoonne, vaan kirjoittaa rehdisti uusi sähköposti. Laita aina aihetta selventävä lause otsikkoriville. Näin vastaanottaja löytää vanhatkin viestisi helposti aiheittain.

Tarkkuus palkitaan

Huono otsikko: Palaveri. Hyvä otsikko: Ota tämä liite mukaasi henkilöstöpalaveriin klo 12. Mitä tarkempi olet otsikossa, sitä helpommin vastaanottaja ymmärtää, mistä on kyse ja osaa arvottaa viestisi tärkeyden.

Anna vastausohjeet

Jos viestisi ei sisällä kysymyslausetta, tai kaipaa muuta reagointia, voit kirjoittaa loppuun, ettei viestiä tarvitse kuitata luetuksi. Vastaavasti, jos haluat vastauksen, pyydä sitä. Jos haluat myöhemmin säästää aikaasi "Kiitos"-viestien lähettelyltä, voit kirjoittaa "Kiitos jo etukäteen."

Älä vastaa kaikille vastaanottajille

Jos saat ystävältäsi massakutsun syntymäpäiväjuhliin, vastaa ainoastaan hänelle. Näin et tuhlaa muiden vieraiden aikaa, sillä sinun tulemisesi tai menemisesi ei ole ylimpänä heidän kiinnostuksissaan. Mikäli alkuperäisen viestin aihepiiri on kuitenkin sellainen, että se vaatii jokaiselta vastaanottajalta keskustelua, on ok vastata kaikille.

Pitäydy asiallisuuksissa

Sähköposti toimii paremmin faktojen kuin tunteiden välittäjänä. Tunneperäiset ilmaisut eivät välttämättä välity vastaanottajalle oikeassa muodossa, joten niitä on parasta välttää kokonaan. Hymiöt eivät aina auta asiaa, vaan voivat pahimmillaan saada sinut näyttämään hölmöltä. Harkitse niiden käyttöä siis sen mukaan, kuka viestisi vastaanottaa, ja millainen tyyppi hän on.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE – RealSimple)

Lue myös:

    Uusimmat