Mainos

Luraus olutta antaa keitolle luonnetta

Kuuma keitto on parasta talviruokaa. Uutta makua perinteisiin keittoihin saat lurauttamalla sekaan olutta. Aromikas sipulikeitto maustetaan tummalla lager-oluella ja thai-kanakeitto vaalealla vehnäoluella. Näiden keittojen ruokajuomana toimii tietysti parhaiten olut.

Kevyt mausteinen tomaattikeitto

2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 palko chiliä (tai 1 paprika, jos et tykkää tulisesta)
2 tl kuivattua timjamia
2 dl Budweiser-olutta
2 dl kasvislientä
2 prk tomaattimurskaa
1 rkl hunajaa
1 ruukku tuoretta basilikaa

Kuutioi sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää tomaattipyree, sipulikuutiot, valkosipuli sekä hienonnettu chili ja timjami.

Freesaa hetki ja lisää olut, kasvisliemi sekä tomaattimurska. Keitä 15 minuuttia.

Lisää hunaja, mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä vielä tovi ja soseuta.

Annostele keitto lautasille. Lisää tuoreita basilikan lehtiä keiton pinnalle. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.

Juomasuositukset:
Light Beer
KOFF Lite
Budweiser

Olut-sipulikeitto

6-8 isoa sipulia ohueksi siivutettuna
100 g voita
4 dl kasvislientä (myös lihaliemi käy)
1 dl vettä
2 dl Nikolai Tumma Lager -olutta
5-6 valkosipulin kynttä
1 laakerinlehti
timjamia ja rosmariinia
suolaa ja mustapippuria
4 siivua vaaleaa leipää
100 g juustoraastetta (gruyer tai emmental)

Kuullota sipulit voissa kattilassa. Lisää kasvisliemi, vesi, olut ja kaikki mausteet. Keitä keittoa noin 20-30 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää. Tarkista maku, mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Laita uuniin grillivastuksien alle leivät, joiden päällä juustoraaste. Paista leipiä uunissa, kunnes juusto on sulaa.

Annostele keitto lautasille ja tarjoile juustolla gratinoitujen leipien kanssa.

Juomasuositukset:
Nikolai Tumma Lager
Karhu
Brooklyn American Ale

Vehnäolut-thai-kanakeitto

3 dl kanalientä
3 dl Hoegaarden-vehnäolutta
1 prk kookosmaitoa
1 tl palmusokeria (tai ruokosokeria)
1 punasipuli suikaleina
1 porkkana kuutioina
1 chilipalko hienonnettuna
noin 3 cm inkivääriä raastettuna
1 valkosipulin kynsi
1/2 limen mehu
150 g kanasuikaleita
100 g munanuudeleita
1-2 rkl soijaa
tuoretta korianteria
suolaa ja pippuria

Kaada kanaliemi, olut sekä kookosmaito kattilaan. Kiehauta ja mausta suolalla ja palmusokerilla.

Lisää kiehuvaan liemeen kasvikset, chili, valkosipuli sekä inkivääri. Purista sekaan ½ sitruunan mehu sekä soija. Keitä muutama minuutti ja lisää kanasuikaleet.

Keitä miedolla lämmöllä kunnes kanasuikaleet ovat kypsiä. Lisää nuudelit keittoon ja keitä muutama minuutti.

Ripottele päälle korianteria ja tarjoa kuumana.

Juomasuositukset:
KOFF
Budweiser
Hoegaarden
Jacobsen Bramley Wit

Reseptit ja kuvat: Sinebrychoff

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.