Luo ympärillesi positiivista energiaa – muista nämä herttaiset vinkit

Maailmassa kannattaa ympäröidä itsensä iloisilla ja sydämellisillä ihmisillä. Miksi et itse olisi se henkilö, joka tuottaa iloa muille?

Elämästä pitää nauttia ja se ei onnistu suupielien valuessa jatkuvasti alaspäin. Piristä itseäsi ja ympäröiviä ihmisiä iloisella ja huomioivalla asenteella. 

Ystävällisyys ennen kaikkea

Kukaan ei koskaan unohda niitä hetkiä, kun joku toinen on osoittanut myötätuntoa. Ystävällinen hymy ventovieraalta tai ystävä, joka tuo jäätelöä raskaan päivän jälkeen ovat sellaisia hetkiä, jotka tuovat heti hymyn huulille. Pienet ystävälliset eleet tekevät hyvää kaikille. Miksipä emme siis yrittäisi esimerkiksi piristää vähintään yhden henkilön mielentilaa joka päivä?

Puhu tuntemattomalle

Yleensä ihmiset eivät kiinnitä juurikaan huomiota sellaisiin ihmisiin, joita he eivät ennestään tunne. Journal of Experimental Psychology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ventovieraan kanssa keskustelu piristi mieltämme hetkessä. Ventovieraan kanssa keskustelunaiheet ovat yleensä kepeämpiä ja positiivisia ja tästä syystä molempia seuraa keskustelun jälkeen hyvä mieli.

Muistele vanhoja hyviä aikoja

On ihanaa kaivaa vanhat valokuvat esiin ja lukea vanhoja päiväkirjoja, joiden avulla voi muistella kaikkia hauskoja sattumuksia. Ystävien kanssa voi myös muistella lapsuuden hauskoja kesäpäiviä tai kumppanin kanssa ensitapaamista. Muistelu on ihanaa ja tutkimusten mukaan se usein myös antaa lisää toivoa tulevaisuudelle.

Optimistiset ihmiset inspiroivat

Optimistiset ihmiset luovat ympärilleen iloa ja he ovat usein myös hyviä johtajia. Optimistiset ihmiset inspiroivat ja täten saavat toiset ylittämään itsensä ilman ylimääräisiä pyyntöjä.

Kehonkieli

Älä seiso kädet puuskassa ja suupielet alaspäin, sillä tällöin kukaan ei uskalla ottaa sinuun kontaktia. Ihana hymy on kaunista katsottavaa ja piristää kaikkien päivää. Pidä siis huoli, että kehonkielesi on kutsuva ja saat takuulla rinnallesi paljon mukavia tuttavia.

Kuuntele enemmän

Joskus ihmiset saattavat vain odottaa omaa puheenvuoroaan keskustelun aikana. Hyvä kuuntelija kuitenkin todella antaa toiselle puheenvuoron ja esittää tarvittaessa jatkokysymyksiä. Elä siis hetkessä ja anna ystävillesi mahdollisuus puhua huolistaan ilman, että haluaisit päästä kertomaan hänelle heti tulevasta matkastasi. Lue myös: Näistä merkeistä tiedät olevasi hyvä kuuntelija

Ole avoin positiivisille ajatuksille

Ihmisillä on usein tapana jäädä puntaroimaan negatiivisia asioita kauemmin kuin on tarpeen. Tietenkin joskus tapahtuu sellaisia asioita, joista ei aivan hetkessä pääse yli. Yritä kuitenkin yleensä olla avoin positiivisille ajatuksille ja teoille. Ole kiitollinen pienistä asioista ja arvosta ihania asioita, joita näet ja koet ympärilläsi.

Näitkö viimeksi työmatkalla oravan juoksentelevan puissa? Pysähdy välillä paikoillesi arvostamaan tällaisia hurmaavia pieniä hetkiä. Koskaan ei ole niin kiire, että ei ennättäisi kuunnella linnunlaulua tai voisi katso kuinka kauniisti lehdet putoavat puusta. Tämä elämä on sinun, joten nauti aina kuin mahdollista.

"Eläminen on maailman harvinaisin asia. Useimmat ihmiset ovat olemassa, ei muuta. Oikeata elämää on se, kun toteuttaa täydellisyytensä ja tekee jokaisesta unelmastaan totta."

Oscar Wilde

Haluatko lisää inspiraatiota? Seuraa MTV Lifestyleä FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa.

Osittainen lähde: Huffington Post

Lue myös:

    Uusimmat