Lumikuormat haittaavat sähkönjakelua Etelä-Savossa

Runsaat lumi- ja räntäsateet ovat kaataneet puita sähkölinjoille ja haitanneet sähkönjakelua Etelä-Savossa.

Keskiviikon vastaisena yönä maakunnassa oli ilman sähköä enimmillään noin 5000 taloutta. Keskiviikkoaamuna tilanne oli jo paranemaan päin ja viat keskittyivät Mikkelin, Haukivuoren, Juvan ja Kangasniemen ympäristössä olevaan verkkoon. Vikoja korjattiin koko yö kymmenien asentajien voimin.

Aamulla pahimmalle vika-alueelle oltiin siirtämässä miehistöä muilta alueilta. Asentaja-apua oli luvassa myös naapurisähkölaitoksilta.

-Nyt on satanut vettä, ja jakelualueen eteläosissa ei ole kovin monia uusia vikoja tullut. Viat ovat painottuneet pohjoislaidalle. Valoisan tultua uusia vikoja ei ole ilmaantunut. Entisten vikojen korjaustyöt saataneen päätökseen pääosin aamupäivän aikana, kertoi Suur-Savon Sähkön siirtopäällikkö Unto Mökkönen aamulla kello yhdeksän aikoihin.

Tilanteen kehittyminen riippuu säätilasta. Uusi lumi- ja räntäsade aiheuttaisi todennäköisesti uusia sähkökatkoja. Mökkösen mukaan tilanne laukeaa lopullisesti vasta sitten, kun puusto vapautuu lumesta tai tulee kova pakkanen.

Sähkövikoja on ollut Etelä-Savossa alkuviikosta päivittäin. Viat eivät kuitenkaan ole syntyneet samanaikaisesti, joten korjaustyöt on pystytty tekemään yleensä tunnin kahden sisällä.

Joillakin suppeilla alueilla korjaustyöt ovat kestäneet kauemmin muun muassa pimeyden vuoksi. Keskiviikon vastaisena yönä häiriöt kestivät kuitenkin pitempään, koska ne syntyivät samanaikaisesti ja niitä oli laajalla alueella.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja