Mainos

Lumien auraus jakautuu monen vastuulle - kuka auraa ja mistä?

Helsinki ja suuret osat pääkaupunkiseutua suorastaan pursuavat lumesta. Viime sunnuntaina satanut lumi on täyttänyt entuudestaan katujen varsia ja vallit haittaavat niin autoja kuin jalankulkijoitakin.

Helsingin kaupungin rakennusvirasto, joka vastaa katujen kunnossapidosta, on saanut kuluneina päivinä ryöpyn kiukkuista asiakaspalautetta. Usein ongelmana on se, että asukkaat eivät tiedä kenen vastuulle kunkin kadunpätkän siivoaminen kuuluu.

Esimerkiksi Helsingissä kaupunki vastaa ajoväylien aurauksesta koko kaupungin alueella. Kävelyväylien kohdalla tilanne on hieman kimurantimpi.

– Kantakaupungin alueella jalkakäytävien auraaminen on kiinteistöjen vastuulla. Tämän alueen ulkopuolella kaupunki hoitaa myös jalkakäytävät, kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sanoo Huomenta Suomen haastattelussa.

– Taloyhtiön vastuulla on myös siivota lumikasat pois jalkakäytäviltä, jatkaa Kiinteistöliiton päälakimies Anu Kärkkäinen.

Pajunen myöntää, että kaupunki on pulassa kun lunta sataa yhdellä kertaa enemmän.

– Kantakaupunki on tiivis eikä siellä ole tilaa lumelle. Jos monena päivänä tulee lunta, ohje on se, että ensin aurataan vilkkaasti liikennöidyt kadut ja keskeiset väylät, sitten vasta pikkutiet.

(MTV3)

Katso Helsingin kaupunginjohtajan Jussi Pajusen ja Kiinteistöliiton päälakimiehen Anu Kärkkäisen haastattelu: (Huomenta Suomi 22.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.