Lukupiiri: Älä vitkuttele, aloita uusi elämä jo tänään!

Lukupiirissä luetaan keskustelua herättäviä, koskettavia kirjoja. Esittelemme viikoittain lukemisen arvoisen kirjan, jonka voit voittaa omaksesi.

Kirja: Uusi päivä: Matka kokonaisvaltaiseen muutokseen luonnollisen ravinnon avulla
Kirjailija: Heidi Kuusisto
Kustantaja: Basam Books
Helmiä: 4
Kenelle: Ruokavalioremontoijalle, onnellisuuden etsijälle, tasapainoisuutta janoavalle, ravinnostaan kiinnostuneelle, liian kiireiselle. Kaikille!

Naiselle, joka on päättänyt jättää lihansyönnin ja suhtautua ravintoonsa aivan uudella tavalla, ei parempaa kirjaa voi ollakaan kuin Basam Booksin esikoiskirjailija HeidiKuusiston Uusi päivä. Kirjan alaotsikko ”Matka kokonaisvaltaiseen muutoksen luonnollisen ravinnon avulla” kertoo, mitä teos pitää sisällään: pohjustusta, faktaa, elämäntapaoppaan tapaisia ajatuksia, reseptejä, lisäkirjallisuusvinkkejä, vinkkejä ja neuvoja arkeen – ja paljon muuta.

Vaikka niin voisi kuvitella, Uusi päivä ei siis ole pelkkä ravintokirja, vaan se herättää ajatuksia ja antaa ajattelemisen aihetta: miksi en valitsisi luonnonmukaisempaa ravintoa, miksi tungen sisääni lisäaineilla kyllästettyjä myrkkypesäkkeitä? Superfood -ilmiöstäkin hitusen jälkeen jääneelle kirja avaa termejä, raaka-aineita ja koko ajattelutapaa. Tämä kirja rinnallani uskon löytäväni tasapainoisemman tien elämässäni. Kaikkihan lähtee loppujen lopulta ravinnosta. Hyvä ruoka tekee onnelliseksi – sen varmasti tietää jokainen sisimmissään.

Kuusiston kirjaan kannattaa tutustua ainakin muutaman kuukauden ajan, sillä se johdattaa kurssimaisesti vaihtamaan ruokavaliotaan ja näkemyksiään asioista. Jos sen hylkää ennen tätä, on paikallaan pitkäjänteisyyden harjoittaminen ennen uutta yritystä. Helppoa ruokavalioremontin tekeminen ei ole, se on selvää.

Basam Booksin sivuilla kerrotaan, että kirjailija on tuore äiti, joka pitää suosittua kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja tietoisuudesta kertovaa Quinoaa! -blogia, jolla on kuukausittain yli 10 000 lukijaa. Jos tämä blogi on tuttu, kannattaa varmasti kirjaankin tutustua.

Pienissä määrissä kahvi voi olla ihan ok, eikä kannataan kieltää itseltä liikaa kerralla tämänkään asian suhteen. Tärkeää olisi tässäkin panostaa laatuun ja vähentää pikku hiljaa. Lisätessämme ruokavalioomme emäksisöiviä vihreitä lehtiä kehotietioisuutemme kasvaa ja usein kahvinjuonti jää täten itsestään pois. Hyvä tapa päästä irti kahvista on alotitaa aamu juomalla itsepuristettu vihermehua tai smoothieta, mielellään kahvin sijaan tai ainakin sen lisäksi. Viherjuoma antaa keholle samanlaisen alkalisoivan vaikutuiksen kuin kahvi, vaikka aluksi riippuvuusoireita saattakin esiintyä.

(Heidi Kuusisto: Uusi päivä s.96–97)

Oletko ikinä ajatellut, että jokapäiväisen kahvinlitkinnän sijaan voisit kokeilla vihersmoothieta tai syvähengityksiä? En minäkään, mutta ehkä vielä joskus nyt kirjan lukeneena tämäkin on on minulle arkipäivää.

Teksti: Jenni Junkala

Kuva: Basam Books

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja