Lukon sankari täräytti itsevarman lupauksen HIFK-sarjasta – "Meidät nähdään vielä täällä"

Josh Kestner petaa ja Julius Mattila laukoo Lukolle voittomaalin 0:53
Video: Josh Kestner petaa ja Julius Mattila laukoo Lukolle voittomaalin

Lukko selvitti ensimmäisen ottelupallon, kun se kaatoi perjantaina HIFK:n Nordenskiöldinkadun jäähallissa lukemin 2–1. Ratkaisumaalista vastasi Julius Mattila, joka tykitti taiston jälkeen hyvin itsevarman lupauksen sarjan jatkosta.

Lukko oli selkä seinää vasten -tilanteessa Helsinkiin lähdettäessä, sillä HIFK oli voittanut sarjan kaikki kolme aiempaa kohtaamista.

Perjantaina Helsingissä nähtiin todellinen trilleri, kun ottelu oli varsinaisen peliajan jälkeen lukemissa 1–1.

Lukon kannalta jännitys vain kasvoi, kun HIFK sai pitkiä pyörityksiä jatkoerän edetessä.

– Jatkoaika pelataan toisen erän säännöillä, minkä myötä painejaksoja pitää vain sietää. Teimme niissä hyvää työtä, puolustimme keskustaa ja (Artem) Zagidulin hoiti muutaman paikan, mitä sieltä tuli. Sitten saimme vastaiskun ja maalin, Lukon sankariksi noussut Julius Mattila kertasi MTV Urheilulle.

Voittomaali kehittyi, kun Lukko purki kiekon omalta alueeltaan. Sen jälkeen Mattila ja Josh Kestner karkasivat kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen.

– Huusin hänelle, että ”kaksi on”. Hän antoi erinomaisen syötön ja sain laukauksen lähtemään riittävään nopeasti. (Roope) Taponen ei kerennyt liikkua tolpalle, Mattila perkasi.

Perjantain ottelu ei muuttanut millään tavalla sarjan isoa kuvaa. Lukko ja HIFK ovat käyneet tasaisia taistoja, joissa molemmilla on ollut omat vahvat jaksonsa.

– Olemme yrittäneet katsoa tuloksen taakse ja uskoa omaan tekemiseemme. Olemme parhaimmillaan pelanneet erinomaista jääkiekkoa, mutta onnetar on antanut aikamoista pajunköyttä meidän suuntaamme. Tämä oli nyt ensimmäinen ja työ jatkuu huomenna. Emme ole todellakaan valmiita, Mattila ilmoitti.

Mattila naulasi myös pöytään itsevarman julistuksen sarjan jatkosta.

– Meidät nähdään vielä täällä, Mattila viittasi sarjan kuudenteen otteluun, joka pelataan mahdollisesti maanantaina Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat