Lukijat treffailusta eron jälkeen: "Kokeilin, kelpaanko muille"

Studio55.fi-kysyi lukijoiltaan, kuinka luonnistuu uuden ihmisen tapailu eron jälkeen. Yksi löysi onnen, toinen etsii yhä unelmien miestään – kolmasta janotti vanha suola.

Ensin aikaa itselle

"Eroni jälkeen olin 1,5 vuotta aivan yksin. Halusin aikaa vain itselleni eroni jälkeen. Nyt olen parisuhteessa. Kumppanini asuu kauempana, mutta tapaamme säännöllisesti ja nautimme toistemme läheisyydestä, ja puhumme kaikista asioista. On hyvä olla hyvässä parisuhteessa."

– Skorppari61

"Tuli tehtyä useita huonoja treffejä"

"Tuntui todella hankalalta palata sinkkumarkkinoille. Tulipa tehtyä useita huonoja treffejä, mutta puolentoista vuoden päästä löytyi samaa maata oleva miesystävä, joka vieläkin on välillä kainalossa 19 vuoden jälkeen.

Olihan se rakastuminen yhä samanlaista kuin nuorena, vaikka ehkä kypsässä iässä arvostetaan eri asioita. Jälkeenpäin tulee mieleen, että lapset siitä kärsivät – varsinkin jos ovat murrosiässä kun vanhemmat eroavat ja löytävät uuden kumppanin."

– Lehmuspirkka

Vanha suola janottaa

"Olin naimisissa liki 40 vuotta. Päädyimme eroon, koska liitosta puuttui intohimo ja aviorakkaus. Aloin tapailla muita, mutta rima oli korkealla ja kaikissa tuntui olevan joku vika. Huomasin vertaavani miesystäviä ja heidän tekemisiään ex-mieheni parhaisiin puoliin.

Nyt on takana kolmen vuoden seurustelusuhde. Mies on kiltti ja luotettava. Taitaa rakastaakin kovin paljon enemmän kuin ex-mieheni – naimisiinkin jo kertoi haluavansa. Minä en. Haluan olla vapaa ja seurustella silti. Olen menettämässä jopa ystäväni, kun toinen tarrautuu ja vahtii mustasukkaisesti.

Huomaan kaipaavani ex-miestäni ja ymmärrän vasta nyt kaikki ne hyvät puolet, jotka hänellä oli. Havahdun olevani mustasukkainen ex-mieheni uudelle naisystävälle ja pelkään hänen olevan liiaksi tekemisissä sukulaisteni ja lapsenlapseni kanssa. Ymmärrän rakastaneeni miestäni omalla platonisella tavallani, eikä tunne ole mihinkään kadonnut. Jatkan nykyseurustelua mukavuussyistä. Samalla olen onnellinen, ettei kukaan voi nähdä pääni sisään."

– Tarja

"Kokeilin, kelpaanko muille"

"Eron jälkeen iskin miehiä todella paljon, koetin, että kelpaanko muille. Joskus oli ihan mukaviakin tyyppejä, mutta lähinnä turtaa ja tyhjää. Vuosien päästä huomasin, että parempi on olla yksin kuin paskan maku suussa. Vuosia olen ollut yksin, enkä enää ole hakenut miestä. Tulee tai ei tule, elämä jatkuu."

– Nimetön

Kokemus opettaa

"Olin aika varuillani ja vauhko pari vuotta eron jälkeen. Työn kautta tutustuin erääseen mieheen, jonka kanssa kaveerasin noin vuoden, kunnes ymmärsin, että halusimme eri asioita, ja lopetimme tapailut. Seuraava elämäni mies löytyi tansseista. Hän täytti ne toiveet, jotka olivat vielä täyttymättä. Hänellä oli kuitenkin omia ongelmia sen verran, että suhteemme loppui neljän vuoden jälkeen. Seurauksena oli, että minä olin aivan hajalla. Tähän saumaan löysin netistä miehen, jonka kanssa halusin vain keskustella mieltäni painavista asioista, ja koska hänelläkin oli tarvetta puhekumppanille, aloimme tapailla. Tätä on nyt jatkunut neljä ja puoli vuotta ja jatkoa tuntuu tulevan. Olemme kumpikin omillamme, tuemme toisiamme, olemme toisemme paras ystävä ja kumppani. Vertailua tulee nykyisin vähemmän kuin alkuun, koska olen löytänyt omat jalkani ja tiedän olevani vahvempi kuin ennen. Kyllä nyt enemmän kokeneena osaa jo valita kumppaninsa paremmin, nuorena sitä vain jotenkin ajautui suhteeseen ja jäi siihen. Enää se ei mene niin."

– Ei orvokki

Ylitsepääsemätöntä

"Lähes 30-vuotisen avioliiton jälkeen lasteni isä halusi eron toisen naisen vuoksi. Nyt siitä on kulunut jo 20 vuotta, enkä vieläkään ole päässyt asian yli. Olen kerran ollut deiteillä, mutta eihän siitä mitään tullut. Minulta on kokonaan mennyt luulot itsestäni, joten rohkeutta ei ole; ehkä odotan vielä sitä uutta,’ prince charmingia’, en tiedä."

– Nimetön

"Treffailu voi olla jopa parempaa kuin nuorena"

"Tuskin kuolemaa pidetään samana kuin eroa avioliitosta, mutta haluan antaa myönteisen vinkin: lähde liikkeelle, kun olet saanut surutyösi tehtyä. Tein näin ja sain pitkäaikaisen ystävän, kunnes hänkin kuoli. Eroja on monenlaisia. Leski ei niin vertaile nykyistä kumppania entiseen, koska hänellä ei ole mitään mahdollisuutta enää uuteen valloitukseen, kun toinen on kuollut. Olen ollut huomaavinani, että miehillä on tapana aliarvioida entistä vaimoaan, ehkä enemmän kuin naisilla – tämähän ei anna hyvää kuvaa miehestä tai naisesta. 

Treffailu voi olla jopa parempaa kuin nuorena. Ihminen tasaantuu, oppii nauttimaan pienistä asioista ja iloitsee päivistään, koska kaikki kuolemme joskus."

– Nyt yksin

Usko miessukupuoleen meni

"Pystyin olemaan etsimättä ”ainakaan samanlaista” miestä. Mutta pitkäaikainen ihmissuhde vei täysin uskon miessukupuolen uskollisuuteen. Mielestäni mies ajattelee ja käyttäytyy täysin alapäänsä kautta. Ja tässä tapauksessa charmööri mies piti myös myöhemmässä suhteessaan vakituisesti muita suhteita yllä.

Tilanne oli mielestäni niin pitkällä minun kanssani, että en katsonut missään nimessä minkään selityksen auttavan jatkoon hänen kanssaan. Kesti kauan kunnes välitin alkaa pitkäaikaista suhdetta uudelleen hakemaan."

– Emilia

Kuvat: Colourbox.com

Kuinka eheytyä avioeron jälkeen? Studio55.fi-ohjelmassa aiheesta keskusteli elämäntaidonvalmentaja Johanna Muuraiskangas elokuussa 2013Katso video!

Kokonaisena avioeron jälkeen. 26:57

Lue myös:

    Uusimmat