Lukijat: Tämä on suomalaisten ällöttävin tapa ruokapöydässä

Makuja-osio kysyi lukijoilta, mitkä tavat heitä ällöttävät ja ärsyttävät eniten ruokapöydässä.

Lukijoiden äänet jakaantuivat melko tasaisesti, mutta yksi ällöttävä tapa nousi yli muiden. Näin lukijat äänestivät:

1. Ruoan maiskuttaminen (36.8 % äänistä)

2. Sotkeminen ja sikailu (22.1 % äänistä)

3. Röyhtäily (13.2 % äänistä)

4. Ruoka suussa puhuminen (8.8 % äänistä)

5. Pilaantuneen ruoan syöminen (8.3 % äänistä)

6. Hotkiminen (5.4 % äänistä)

7. Joku muu, mikä? (5.4 % äänistä)

Maiskuttaminen raastaa hermoja

Lukijoiden mielestä maiskuttaminen on ärsyttävin ja ällöttävin tapa ruokapöydässä

– Mikään ei ärsytä niin paljon, kuin se, että vaimo vetää suun täyteen pastillia ja tulee sitten korvan juureen mässyttämään. Aivovaurio siitä tulee, kommentoi nimimerkki Raipe.

– Siitä tulee sika mieleen, totesi puolestaan nimimerkki juussoo

En halua kuunnella maiskutuksen ääntä, koska se ei ole mitenkään välttämätöntä, vaan voi aivan hyvin pitää sen suun kiinni. Argh!, tuskaili nimimerkki mimmi93

Ruoka suussa puhuminen herättää ällötystä

Nimimerkki Leenan mielestä aikuisten miesten pitäisi osata puhua ilman, että suu on täynnä ruokaa.

– Entinen mieheni puhui usein ruoka suussa. Ällöttävä tapa aikuiselta mieheltä! Hän myös arvosteli äitinsä tekemää ruokaa, jos olimme siellä syömässä: liian paksua kastiketta, kuoret perunoissa, jne. Todella hänen ällöttävin tapansa oli olla arvostamatta muiden tekemää ruokaa, hyvä kun itse osasi edes kaurapuuroa keittää!

Ruoka suussa puhuminen ällöttää myös muita lukijoita.

– Ällöttää kun näkee suussa pyörivän ruoan ja sen on NIIN juntti tapa, perusteli nimimerkki mjam

Mässyttämistä, ryystämistä ja pilaantunutta ruokaa

Nimimerkki Pinja keksi montakin ärsyttävää ja ällöttävää tapaa ruokapöydästä.

– Minua ärsyttää,jos porukat mässyttää ruokaa suu puoliksi auki ja juodessa kuuluu sellainen klunks,klunks-ääni. Sitten nämä suorittaja-tyypin ihmiset, joiden pitää hotkia ruoka, että pääsevät taas suorittamaan töitänsä nopeammin. Saisivat tukehtua ruokaansa, jos multa kysytään. Sitten paras päälle, se röyhtäisy ja hörötysnauru päälle ja selitys,että kiinalainen kiitos, hohhohhoo. Tosi hauskaa. Minulle on ihan sama haluaako joku syödä lattian kautta homeista ruokaa. Meillä ei edes koira ja kissat syö lattialta!

Nimimerkki tuoreruoka sen sijaan ihmetteli, miten ihmiset eivät olleet äänestäneet pilaantuneen ruoan syöntiä ällöttävimmäksi tavaksi.

– Ruuan maiskuttaminen olisi ollut minun ykkösvalinta, koska se on todella ällöttävä tapa.. Mutta kun oli tuo pilaantunut ruoka myös listalla, niin se meni satavarmasti kaikesta ohi. Ihmettelen lukemaa, että vain näin pieni määrä ihmisia on sitä mieltä et pilaantunut ruoka ei ole ok? Eli suurin osa on sitä mieltä, että pilaantunut ruoka on ihan okei! Ylipäätään näissä kyselyissä pitäisi pystyä valitsemaan useampi vaihtoehto, koska nytkin on nämä kaksi ylitse muiden. Pieni röyhtäily häiritsee yleensä vain nirppanokkia, jotka eivät arvaa moista tehdä. Joissakin kulttureissa röyhtäily ei ole pahe, päinvastoin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat