Mainos

Lukijat: Oma aika on kultaakin arvokkaampaa

My momentin sivuilla tiedustelimme, mikä lukijoidemme mielestä tuo luksusta arkeen. Ihanimpana hemmotteluna vastaajat pitivät oman rakkaan seurassa vietettyjä hetkiä, ja oma aika tuli hyvänä kakkosena.

Vastaajista 30 prosenttia oli sitä mieltä, että oman rakkaan seurassa vietetty aika on arjen parasta luksusta. Mikäpä olisikaan mukavampaa kuin palata kotiin töiden jälkeen ja nauttia kunnon illallisesta ja elokuvasta oman armaan kainalossa.

"No tietenkin! Kaukosuhde, se on ihanaa kun pääsee piiiitkäksi aikaa kullan kainaloon." sydaen

"Rakkaan läsnäolo, ei välttämättä tarvitse puhua. Riittää kun on vaan." roopeliino

"On hyvä olla yhdessä!" appa

"Oman kullan kainaloon pääseminen on henkireikä arjen pyörityksessä." nnna

Nyt voin nauttia

Toiseksi lukijoidemme luksuslistalla tuli oma aika: 25 prosenttia vastanneista nautti henkilökohtaisesta ajastaan, jolloin saa tehdä juuri oman päänsä mukaan vailla huolta muiden määräyksistä.

"Pieniä lapsia, niin omaa aikaa todella vähän." vimiva

"Yksin on luksusta." tupuna

"Arvostan omaa aikaa ja onneksi sitä on riittävästi. Olen aina ennen mennyt muiden ehdoilla ja asettanut muut perheenjäsenet edelle, mutta nyt voin nauttia ja voin tehdä juuri sitä, mikä tuntuu hyvältä." mummo

"Kun saa olla rauhassa muilta eikä kukaan sano, että tee nyt tämä ja tämä." 786

"Näin perheellisenä oma aika on kultaakin arvokkaampi, mikä ihana olotila, pelkkä hiljaisuus." äippä

Kulinaristiset nautinnot, ah!

Hemmottelua arkeen löydettiin myös hyvästä ruoasta. 17 prosenttia vastanneista toisi arkeen iloa kokkailun turvin. Aina ei tarvitse siirtyä ravintolaan asti saadakseen mainiota murkinaa, vaan kokkaaminen itsessään saattaa olla rentouttava nautinto. Myös herkullisella noutoruoalla herkuttelu kotioloissa tuo ylellisyyttä arkeen.

"Kulinaristiset nautinnot ovat parasta!" kokkailija

"Ruoka on kyllä polttoainetta, mutta ennen kaikkea nautinto. Arjen luksusta on ruoan laatu, ei määrä." kaneli

Myös ostoksilla käyminen kelpasi arjen luksuksesta: 12 prosenttia hellisi itseään shoppailemalla. Shoppailemalla saa myös aikaa vain itselle, ja harvinainen koko päivän shoppailuretki tuntuu arjen kiireissä ylellisyydeltä.

"Se on niin harvinaista herkkua päästä kunnolla shoppailemaan, ainahan toi rakas on tuossa vierellä, välillä turhankin paljon." pirpana

"Kun opintotuesta jää edes vähän ylimääräistä ja sen saa käyttää itseensä ostosreissulla, se on mulle luksusta. Tietty kullankin seura on ihanaa, mutta shoppailua pääsee niin harvoin harrastamaan." ninnu

Liikuntaa arjen luksuksena piti vastanneista 9 prosenttia. Endorfiineja vapauttava salsatunti tai kävely talvisessa metsässä on omiaan rauhoittamaan mieltä ja edistämään mielenrauhaa.

Myös luovuus sai kyselyssämme kunniaa, sillä 4 prosenttia olisi keksinyt jonkun muun tavan helliä itseään. Mikset hemmottelisi itseäsi konserttilipulla, kaupunkikierroksella tai vaikkapa päiväkirjan kirjoittamisella? Ota aikaa itsellesi – se kannattaa!


Koonti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.