Lukijat kertovat: Näin suhtautumiseni ulkonäköön on muuttunut iän myötä

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan, miten heidän suhtautumisensa ulkonäköönsä on muuttunut vuosien varrella.

Monet mainitsivat vastauksissaan olevansa armollisempia itseään ja ulkonäköään kohtaan kuin nuorempina. Toisilla oman ulkonäön arvostamisessa oli tapahtunut suuriakin vaihteluita, toisilla taas suhtautuminen on pysynyt samana läpi vuosien.

Nuoruuden kritiikki vaihtui hyväksyntään

Enää en ole niin tarkka ulkonäöstä kuin nuorempana. Olen ymmärtänyt, että meikit eivät kuulu jokapäiväiseen elämään.

- Eva

Kyllä on muuttunut. Olen saanut enemmän itseluottamusta, enkä vihaa enää ulkonäköäni tai kroppaani niin paljon kuin ennen. Olen nykyään saanut enemmän kehuja ulkonäöstä ja kropasta, kun aikaisemmin vaan haukuttiin ja kiusattiin.

- Sonja

Olen ollut nuorena todella epävarma ulkonäöstäni vaikka nyt aikuisena näen, että olen ollut kaunis tyttö, jossa ei ole mitään vikaa. Ikä on tuonut armollisuutta omaa kehoa ja ulkonäköä kohtaan. Kaiken ei tarvitse olla aivan täydellistä. Kiloja minulla on tällä hetkellä enemmän kuin koskaan, mutta siltikin olen armollisempi ja hyväksyvämpi kuin nuorena olin.

Maria

Olen nykyisin tyytyväisempi ulkonäkööni kuin nuorena. Itsevarmuuteni on vuosien myötä kasvanut. Olen tyytyväinen itseeni ja olemukseeni.

- Pirkko

Kyllä nuorempana oli kriittisempi ulkonäön suhteen. Vuosien varrella on tullut sairauksia: kilpirauhasen vajaatoiminta, fyysisiä vaivoja ja uniapneaa, joiden seurauksena ylipainoa. Hiukset ovat harmaantuneet luonnostaan, niihin olen tyytyväinen. Elämä ollut aika stressaavaa monin tavoin. Mutta olen suht tyytyväinen kaikesta huolimatta ulkonäkööni. Kai ikä tekee sen, ettei pienistä kanna murhetta. Painoa haluisin saada pois.

- Eira

Olen hyvä näin

Olen aina ollut tyytyväinen ulkonäkööni ja pidän siitä myös huolta!

Sam

Minäkuvani ei ole muuttunut iän myötä. Olen aina omannut hyvän itsetunnon, joten se, että olen koko ikäni ollut enemmän tai vähemmän ylipainoinen, ei ole aiheuttanut mitään ongelmia. Minua ei ole kiusattu kouluissa, olen aina saanut ne työpaikat, joita olen hakenut ja mikäli joku ei ole minusta pitänyt ulkonäön tai luonteeni perusteella, se on ollut hänen päänsärkynsä.

Merja

Suhteelllisen tyytyväinen ulkonäköön kun vaan terveys pysyy kohtalaisena.

Helmi

Paino on heitellyt

Nuorempana ajattelin kauniin ja hyvin hoidetun ulkonäön olevan itsestäänselvyys. Kun painoa kertyi raskauksien jälkeen, ajattelin sen vaikuttavan vain ulkonäköön. Nyt, pian nelikymppisenä neljän lapsen äitinä, ajattelen painon vaikuttavan lähinnä terveyteen. Olen huolissani mitä ylipaino tekee nimenomaan terveydelleni. Minulla oli noin 20 kg ylipainoa, joista ensimmäinen vitonen saatu kivuitta pois. Matka jatkuu.

- Johanna

Ennen lastensaantia, tytär on 6-vuotias, painoin 56 kiloa. Nyt kahden lapsen jälkeen painan 77 kiloa. Vatsa roikkuu ja peilikuva on hirvitys. Ennen lastensaantia olin timmissä kunnossa ja täysin tyytyväinen ulkonäkööni. Nyt kaipaisin rasvaimun ja vatsanahan kiristyksen, jotta olisin tyytyväinen. Ikää minulla on 26 vuotta. Pelottaa ihan ajatella miltä näytän viisikymppisenä jos nyt olen jo näin kulahtanut.

Greta

Kaksi vuotta sitten laihdutin noin kymmenen kiloa. Itsetuntoni on kohonnut painonpudotuksen myötä. Uskallan pukeutua muihinkin vaatteisiin kuin kaapuihin. Pudotettavaa olisi vieläkin, mutta olen tyytyväinen jos paino ei nouse nykyisistä lukemista.

- Leena

Teininä peittelin laihuuttani paksuilla vaatteilla. Nykyään, pian 38-vuotiaana peittelen lähinnä vatsamakkaroitani. Niin ne ongelmat muuttuu!

- Sanna

Epävarmuus vaivaa

Olen ollut epävarma ulkonäöstäni ja olen vieläkin.

- Harri

En uskalla enää tarkkailla painoani, koska sairastin nuorena Anorexia Nervosan ja jouduin sairaalaan. Itsetuntoni on vanhemmiten laskenut, vaikka jotkut miehet luulevat minua ja tytärtäni siskoksiksi.

- Mirja

Tyytyväisyys on laskenut iän myötä, kun ei näytä nuorelta enää.

- Ismo

Lue myös:

    Uusimmat