Lukijat kertovat: Näin luonto parantaa – lue vinkit!

Koivuvihta parantaa verenkiertoa ja auringohattu tepsii finneihin. Lue lukijoiden vinkit!

Koti-osio kysyi lukijoiltaan luontaistuotteiden tehoa. Jopa yli puolet vastaajista kokee, että luonnon aarreaitasta ammennetut lääkkeet toimivat ja muutama tekee niitä myös itse.

– Ihminen on osa luontoa. Jo pelkkä koivuvastalla saunominen virkistää kehoa ja avaa hengitysteitä, kirjoittaa nimimerkki "Lido".

Auringonhattu-uutteesta on monella lukijalla hyviä kokemuksia.

– Auringonhattu-uute on suosikkini, etenkin finnien torjunnassa tosi tehokas, kertoo nimimerkki "Auringonhattu".

– Auringonhattu tepsii allergiaan huomattavasti paremmin kuin apteekin lääkkeet, eikä taatusti väsytä! Sekoita pieneen määrään kuumaa vettä 13–15 tippaa, kirjoittaa nimimerkki "Papu".

Myös muut kasvit ovat lukijoiden apuna arjessa.

– Muun muassa maca ja ruusunjuuri ovat tehonneet kuumiin aaltoihin, kommentoi nimimerkki "Ledele".

– Aloe vera ihan luonnosta poimittuna auttaa esim. auringon polttamaan ihoon. Murra kasvi, jonka sisältä tulee valkoista nestettä ja sivele sillä ihottumakohtaa. Viilentää välittömästi ja hoitaa tulehduksen ja turvotuksen pois. Aloe-geeliä saa kaupoista ja se toimii samoin, neuvoo nimimerkki "Taitzu".

Osa luottaa luontoon, mutta ei sitä hyödyntäviin tahoihin.

– Kasveista saadaan toimivia lääkkeitä, mutta ainesosat ovat niin vähäisiä, ettei sillä ole vaikutusta. Mutta rahaa tulee. Kun tehdään oikeillä määrillä, uuttamalla , ne toimivat, mutta en voi luottaa tekijöihin, kommentoi nimimerkki "Realisti".

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja