Lukijat: Joulu kotona on kivoin

72,2 prosenttia Jokakodin lukijoista viettää joulun kotonaan.

– Koti on ihmisen paras paikka hiljentymiseen ja rauhoittumiseen. Kodin lämpöä ei voita mikään, nimimerkki jaWaarmy totesi. 72,2 prosenttia kyselyymme vastanneista oli samaa mieltä: jouluna pysytellään kotona.

Maailman paras paikka

– Koti on paras paikka maailmassa. Parhain juhla on joulu, joten miksei sitä viettäisi parhaimmassa paikassa, Jaana ihmetteli. – Siellä voi vain löhötä ja syödä, nimimerkki Torrres puolestaan pohti.

– Olemme aina viettäneet joulun kotona, on turhaa hössötystä lähteä jouluksi toisten kotiin. Joulu on rauhoittumisen aikaa ja siitä pitää nauttia, rita sanoi. – Koti on paras paikka viettää joulua. Kaksin miehen kanssa ollaan ja nautitaan, kertoi myös eveliina.

Joulustressiä karkuun

– Ei kiinnosta katsella samoja kotinurkkia kaiken aikaa, kotijoulu ei edes tuntuisi joululta. Menemme joko äitini tai anoppini hoiviin, kertoi nunnukka. – Säästyy työtä, eikä joulustressi iske, kun jouluvalmistelut tehdään isommalla porukalla. Sitä paitsi lapsuudenkotini on Lapissa, jossa on aina se ihana, kaamoksensinertävä valkea joulu, hän jatkoi.

– Mukavaa hurauttaa Espoosta maalle, siellä äidin joulupöytä notkuu herkuista. Samalla reissulla saa esitellä uutta Q5 Audia maalaisserkuille, kateellisiksihan poloiset tulevat, vitsaili nimimerkki söpö AudiMies.

Irtiotto arjesta

– Joulu on lomailua ja irtiottoa. Maisemanvaihdos virkistää, uko sanoi. Samaa mieltä oli myös Hömppä: – Vietin useita perhejouluja suomessa kun lapset olivat pieniä ja niistä on kauniit muistot. Nykyisin lähdemme mieheni kanssa aina melkein ulkomaille aurinkoon, tekee mieli valoon.

Osa vastanneista kertoi viettävänsä aaton töissä. Moni jouluna työskentelevistä kertoi toimivansa sairaanhoitoalalla.

Kaikki eivät joulusta perusta. – Vietän vain tavallisen viikonlopun yksin kotona, enkä juhlista sitä mitenkään. En osta kenellekään edes joululahjoja, Tinja kertoi. Nimimerkin merkurius joulujuhla sujuu sen sijaan avovankilassa. – Vaihtelu virkistää, hän kommentoi.

Kyselyyn vastasi 408 lukijaamme. Kiitos kaikille osallistumisesta!

Teksti: Jokakoti
Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja