Lukijat: Ei influenssarokotuksiin ole luottamista!

Influenssarokotuksia jaetaan jälleen terveyskeskuksissa. Kysyimme lukijoiltamme, vaikuttaako sikainfluenssarokote Pandemrixin aiheuttamat narkolepsiatapaukset vieneet luottamuksen kausirokotteisiin. Lähes puolet lukijoistamme vastaa kysymykseen myöntävästi.

Koti-osion lukijoista lähes 47 prosenttia ei luota enää influenssarokotuksiin. Kymmenen prosenttia vastanneista ei osaa sanoa kantaansa, ja 41 prosenttia vastanneista taasen puoltaa sitä.

– Täyttä *****a koko rokotustouhu, lääkefirmat rahastavat ja kehittävät pahempia tauteja, uskoo nimimerkki Tonttu.

– No nyt se joka vuotinen keuhkokuume tulla tupsahti kuin pyrstötähti, ihan odottamatta ilokseni. Ja vaikka olin ottanut kaikki mahdolliset rokotukset. Sama juttu viime vuonna ja sitä edellisenä vuotena.nyt tätä sitten taas kestää sen kirotun kuukauden, nimimerkki Paula kiroilee.

– Miksi ottaisin rokotteen, joka perustuu arvailuihin, mikä virus voi aiheuttaa mahdollisen epidemian? Voin vielä ymmärtää riskiryhmien rokotukset, mutta normaalien ihmisten sairastumisen pelko on järjetöntä, nimimerkki Miksu kuittaa.

Nimimerkki Eea kuitenkin puolustaa rokotteita, eikä arvosta keskusteluiden negatiivista sävyä.

– Ihmettelen yhä, miksei mediassa puhuta siitä miten monta ihmishenkeä tai lasta on saatu rokotuksilla on saatu pelastettua.: kaikki tautiin menehtyneet ja kutakuinkin kaikki tehohoitoon joutuneet joita oli paljon, olivat rokottamattomia. Tauti käyttäytyi eri tavalla eri maissa ja rokotteet olivat ainakin osasyy Suomen varsin rauhalliseen tautitilanteeseen. Onneksi myös tauti oli ennakoitua rauhallisempi, mutta mitä sitten kun joku vuosi se onkin ennakoitua aggressiivisempi? Ei tarvitse olla suuri matemaatikko että pystyy laskemaan, että tehohoitopaikat loppuvat kesken, kun ne olivat kaksi vuotta sittenkin paikoin tiukassa. Kuinka monta narkolepsiatapausta voidaan hyväksyä jos voidaan pelastaa yhden lapsen henki?

Myös nimimerkki Rokotettu puolustaa influenssarokotuksia.

– Rokotuksilla on aina suurempi hyöty kuin haitta. Jos ihmiset jättävät itsensä rokottamatta ei ole keinoja torjua laajoja epidemioita. Tyhmää hysteriaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja