Lukijat äänestivät: Hän on MTV3:n suosikkiankkuri

MTV3:n 30-vuotisen taipaleen kunniaksi nettitoimitus kysyi lukijoiden suosikkiankkuria. Ääniä nettikysymykseen tuli runsaasti, lähes 3000 kappaletta, ja voittaja on selvä.

MTV3:n verkkouutisten lukijoiden suosikkiankkuri on jo eläkkeelle siirtynyt Urpo Martikainen. Hän keräsi lähes neljänneksen eli noin 24 prosenttia kaikista äänistä. Toiseksi 14 prosentin äänisaaliilla kiri ankkuriketjun uusin vahvistus Peter Nyman ja kolmanneksi kokenut naisankkuri Pirjo Nuotio.

Urpo "Upi" Martikainen on jäänyt katsojien sydämiin legendaarisena uutisankkurina.

– Upihan on yhtä legendaarinen kun Arvi Lind, sanoo nimimerkki aar.

– Urpon ääntä olen oppinut lapsesta asti kuuntelemaan. Sellainen tuttu ja turvallinen, sanoo Waimo1972.

– Upi on number one! Hänen rento ja iloinen olemus sai katsomaan uutisia aina kun hän oli ruudussa, kertoo fani.

Upin huumorintaju on välittynyt monelle katsojalle ruudun kautta, ehkäpä miehen loppukevennysheittojen vuoksi.

– Upi puhuu selkeästi ja asiallisesti. Hänellä on myös huumorintajua. Ikävöin sinua, Upi, haikailee mr. Bandy.

– Urpo Martikainen on selkeäsanainen ja konstailematon uutismies, pieni pilke silmäkulmassa, muttei kuitenkaan liikaa. Hyvä Upi!

Upia kuvaillaan myös luotettavaksi, kohteliaaksi, miellyttäväksi ja kaikissa tilanteissa rautaiseksi ammattilaiseksi.

– Upi nyt vaan sattuu olemaan mies paikallaan! Hyvä puheääni, selkeä, huumorintajuinen ja kansanomainen, kommentoi Touho.

"Voiko ihanampaa ankkuria ollakaan!"

Reilu vuosi sitten Ylen Uutisvuodosta MTV3:n uutisankkuriksi siirtynyt Peter Nyman on ehtinyt lyhyessä ajassa lunastaa paikkansa katsojien mielissä. Hän sai nettikysymyksessä toiseksi eniten ääniä, 15 prosenttia kaikista äänistä.

– Selkeä puhetyyli. Hyvällä tavalla rennon letkeä olemus, miellyttävä persoona, sanoo Päivänsäde.

– Eihän sen ihanampaa uutisankkuria voi kuvitella parhaalla mielikuvituksellakaan, kommentoi nimimerkki mä.

- Niin valloittavan poikamainen, ihastuttava hymy ja pilkettä silmäkulmassa. Eikä ulkonäkökään ole hassumpi, sanoo toinen.

– Täytyy kyllä sanoa, että on siellä montakin suosikkia, mutta kun vain yhden saa valita, niin se on Peter, sanoo ataques.

Kolmanneksi eniten ääniä saaneen Pirjo Nuotion selkeä puhetyyli miellyttää monia - onhan hän koulutukseltaan puheterapeutti. Myös Nuotion raikas ja nuorekas ulkoasu ihastuttaa.

– Pukeutuu tyylikkäästi! Selkeä, rauhallinen, kaunis uutisankkuri, kommentoi lulu.

– Selkeä napakka puhetapa, miellyttävä "hymyilevä" äänenväri. Aina raikas, pirteä olemus ja ihanat hymykuopat, kuvailee Siku.

– Puhuu selkeästi ja aina hyväntuulisena. Pukeutuu kauniisti ja kampaus on kohdallaan. Luotettava ja kauan työtään tehnyt ammattilainen, sanoo mummeli maalta.

– Luonnollinen. Pysynyt "kadehdittavan" nuorekkaana.

"Mitä, Upiko eläkkeellä?"

Upi Martikaista naurattaa kun hän kuulee tuloksesta.

– Tuntuupas hyvältä. On hauskaa huomata että yleisöllä on näin pitkä muisti, Martikainen sanoo.

– Tosin aivan kaikki eivät vielä edes tiedä tai muista, että olen jo eläkkeellä. Moni on luullut, että olen ollut lomalla ja olen saanut vastata kadulla kysymyksiin, että miksi en ole ollut ruudussa pitkään aikaan. He yllättyvät, kun kerron olevani eläkeläinen.

Martikainen kertoo ihmisten tulevan edelleen juttelemaan - ei niinkään uutistapahtumista vaan vaihtamaan kuulumisia kuin vanhan tutun kanssa.

Peter Nyman ottaa kakkossijan tyytyväisin ja nöyrin mielin vastaan.

– Kakkonen on mahtava sijoitus ankkurilegendan jälkeen, joten kiitoksia vain. Tässä saattaa olla myös vähän aloittelijan onnea myös mukana. Olenhan ollut täällä vasta vuoden, siis täysin keltanokka verrattuna kovasti arvostamiin kollegoihini.

Nymanin mukaan kokeneiden kollegoiden kanssa on hyvä ankkuroida.

– Jutilaa lainaten, kiitos kuuluu koko joukkueelle. Tämä on prosessi, yritän koko ajan kehittyä lisää, ja toivottavasti katsojatkin huomaavat sen. Kyse on erittäin pienistä marginaaleista tässä lajissa, Nyman sanoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat