Löytyy lähes jokaisen kylpyhuoneesta – älä käytä tällaista pesusientä

Lähes kaikki iho-asiantuntijat suosittelevat ihmisiä luopumaan pesukukan käytöstä. Lue miksi. 

Pesukukka on kestävä pesusieni, joka kuorii ihoa jättäen sen sileän ja pehmeän tuntuiseksi. Kauniista ulkomuodosta ja hyvistä pesuominaisuuksista johtuen pesukukka löytyykin lähes jokaisesta kylpyhuoneesta. 

Suuresta suosiostaan huolimatta arviolta 98 prosenttia ihotautilääkäreistä kehottaa jättämään pesukukan käytön väliin.

Voi aiheuttaa pahimmassa tapauksessa infektion

Pesukukka kuorii ihosoluja, jotka jäävät jumiin pesukukan verkkomaiseen materiaaliin.

Ihotautilääkäri J. Matthew kertoo, että tämä tosiasia yhdistettynä kylpyhuoneen lämpimään ja kosteaan ilmaan, on kuin paratiisi erilaisille bakteereille, hiivalle ja homeelle. Tässä ympäristössä nämä epämiellyttävät vieraat kasvavat ja lisääntyvät nopeasti lyhyessäkin ajassa.

Jos sinulla on ihossasi naarmuja tai haavoja, pesukukan käytössä kannattaa olla todella varovainen. Pesusienessä olevat bakteerit siirtyvät nimittäin nopeasti haavoihin, ja voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa infektioita. Tämä kannattaa muistaa esimerkiksi säärien ajelun jälkeen. 

Jos et ole valmis luopumaan lempipesusienestäsi, tutkijat kehottavat huuhtelemaan pesukukan huolellisesti joka pesun jälkeen ja varmistamaan, että se pääsee kuivumaan kunnolla. Vaihda lisäksi pesusieni uuteen vähintään joka neljäs kuukausi tai välittömästi, jos se alkaa tuoksumaan oudolta.

Käsienpesu ei ole niin helppoa kuin luulemme. Moni meistä tekee siinä virheitä, jotka jättävät kädet toivottua likaisemmiksi. 


Lähde: Mirror 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja