Löytöretkeilijä: Näin peittoat pelot ja saavutat unelmat

Ääriolosuhteissa ei sooloilemalla selviä 25:00

Löytöretkeilijä Pata Degerman kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, kuinka omia unelmia voi lähteä saavuttamaan.

Sademetsissä, kylmillä alueilla ja vuorilla seikkaillut löytöretkeilijä Patrick ”Pata” Degerman sanoo, että vaikein askel unelmien toteuttamisessa on päätös lähteä tekemään niistä totta. Hänen kikkansa on kertoa ensin kaikille kavereille halusta tehdä tai saavuttaa jotakin.

– Tulee sellainen oma henkinen paine siihen. Että on vähän nyt pakko lähteä, kun on kertonut kaikille.

Unelmien tavoittelu voi tuntua välillä pelottavalta. Degerman sanoo, että käyminen vaarallisissakin paikoissa ei ole poistanut pelkoa häneltäkään.

Yhdeksi hurjimmaksi kokemuksekseen hän kertoo kohtaamisen jääkarhun kanssa Grönlannissa. Retkikunta oli seissyt puolitoista tuntia viiden metrin päässä valtavasta eläimestä. Silti Degerman sanoo, että hurjimmat tilanteet hän on kokenut ihmisten kanssa.

– Eläimet, ne lähtevät pakoon. Ihmiset ovat ne raaimmat ja vaarallisimmat.

Pelottavien asioiden harjoitteleminen on kuitenkin Degermanin mukaan avain pelkojen purkamiseen, sillä harjoitteleminen on hänestä pelon vihollinen.

Vaikka kaikki ei aina menisikään suunnitelmien mukaan, kannustaa Degerman silti yrittämään.

– Totta kai joskus tulee vähän turpaan ja tulee epäonnistumisia, mutta u-käännös vaan ja uudestaan. Kyllä se onnistuu, jos tosiaan haluat tehdä jonkun jutun. Eikä ole parempaa aikaa kuin nyt lähteä tekemään.

Kuinka hyvä retkikunta saadaan kokoon ja mikä retkillä on psyykkisesti rankinta? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat