Lottovoitto on äärimmäisen epätodennäköistä, mutta näillä lottonumeroilla sinusta ei varmasti tule miljonääriä

Toimittaja tekeytyi lottovoittajaksi - näin voittaja vastaanotetaan Veikkauksella 1:06
MTV Uutisten toimittaja pääsi kokemaan, miten lottovoittajaa kohdellaan Veikkauksessa.

Vaikka jokainen rivi onkin yhtä epätodennäköinen, joitakin niistä kannattaa miljoonapotista haaveilevien vältellä. Eräät rivit ovat nimittäin niin suosittuja, että niille osuessa potille olisi jopa tuhansia ottajia.

Jokainen lottorivi on todennäköisyyksien mukaan yhtä todennäköinen, eli jokaisen rivin mahdollisuus on yksi noin 18,6 miljoonasta. Sama, häviävän pieni mahdollisuus on siis jokaisella rivillä.

Suosituimpien rivien kohdalla lottopotti jakautuu kuitenkin niin monelle henkilölle, että miljoonista voi yksittäiselle palaajalle jäädä käteen vain joitain tuhansia euroja.

Suositut rivit muodostavat kupongille kuvioita

Veikkauksen viestinnästä kerrotaan, että ihmisten suosimat rivit noudattavat tiettyä logiikkaa. Ne muodostavat esimerkiksi lottokupongille jonkinlaisen kuvion tai ne johdetaan esimerkiksi jostakin kertotaulusta.

– Esimerkiksi suosituimpia rivejä, 3, 9, 15, 21, 27, 33 ja 39 sekä 1, 2, 3, 4, 5, 6 ja 7, pelaa joka kierroksella noin 1500 suomalaista, Pipsa Öhman Veikkauksen viestinnästä kertoo.

– Jos lottoaja hamuaa suuria voittoja, hänen kannattaa unohtaa suosituimmat lottorivit ja -numerot, hän toteaa.

Keino vältellä muidenkin pelaamia rivejä on valita lottorivinsa täysin satunnaisesti. Esimerkiksi loton pikapelissä tietokone arpoo rivin täysin satunnaisesti.

Tällöin riski potinjakajaan voittotilanteessa on pienempi, vaikkakin toki mahdollinen: sattumalta joku muukin on voinut pelata saman rivin, vaikka mahdollisuus onkin erittäin pieni.

Veikkauksesta kerrotaan, mitä tapahtuu, jos lottotosite katoaa.

Voiko lottovoittoaan todistaa, jos tosite on kadonnut? 2:00

Lue myös:

    Uusimmat