Lomamatkojen myynti on alkanut ja lentoja varataan kuumeisesti, vaikka ulkoministeriö suosittaa välttämään tarpeetonta matkustamista: "Tarkasti seurataan"

2:10

Matkustusrajoitusten poistuessa lentoliikenne alkaa elpyä eri maissa. Finnairin asiakaskysely kertoo, että ihmiset suunnittelevat jo sekä liike- että vapaa-ajanmatkoja.

Ulkoministeriö suosittaa kuitenkin välttämään pandemiatilanteessa tarpeetonta matkustamista kuten vapaa-ajan matkoja.

Finnair lisää heinäkuusta alkaen asteittain lentoja. Heinäkuussa on tarjolla jo 40 Euroopan kaupunkikohdetta.

– Lähinnä Euroopan isot keskukset ja sitten aloitetaan myös lennot meidän Aasian kohteisiin Japaniin, Kiinaan Singaporeen ja Hongkongiin, kertoo johtaja Päivyt Tallqvist Finnairilta.

Lentoja lähtee heinäkuussa Suomesta esimerkiksi Pariisiin Berliiniin ja Amsterdamiin. Elokuussa lentoja on suunniteltu esimerkiksi Madridiin, Barcelonaan ja New Yorkiin.

Aurinkomatkoilla viisi kohdetta elokuussa

Suomalaiset ovat varanneet taas lentoja ja matkoja viime viikkoina. Aurinkomatkoilla matkojen varaajia on ollut kaikissa asiakasryhmissä. Valmismatkat jatkuvat taas elokuussa. Heinäkuun matkat on peruttu.

– Meillä on myynnissä Kreikan, Espanjan ja Turkin lisäksi Portugali ja Kroatia. Matkat riippuvat pitkälti siitä, miten matkustusrajoituksien ja niiden vapautuminen etenee lähiaikoina, sanoo toimitusjohtaja Timo Kousa Aurinkomatkoilta.

Lomakohteessa voi olla  siis rajoitustoimia, paikallisia karanteenimääräyksiä, liikkumisrajoituksia tai palvelut kuten ravintolat tai museot voivat olla suljettuna.

Ulkoministeriön mukaan karanteeneja voidaan ulkomailla määrätä eri perustein ja alemmalla kynnyksellä kuin Suomessa. Matkustajien terveys on tärkeä myös matkanjärjestäjille.

– Asiakkaiden turvallisuus loman aikana on ollut aina ja erityisesti nyt tässä tilanteessa erittäin tärkeä. Siitä ei oteta kompromisseja. Tarkasti seurataan tilanteita, miten ne kohteessa etenee ja luonnollisesti sitä, miten pandemia etenee kotimaassa, jatkaa Kousa.

Ulkoministeriön matkustusohjeissa muistutetaan, että ennen matkaan varaamista on syytä muistaa, että kaikkien ulkomailta palaavien pitää 14 vuorokauden ajan rajoittaa tarpeettomia lähikontakteja ja noudattaa omaehtoista karanteenia Suomessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja