Lomamatkalla saatu vatsatauti johti kaksivuotiaan tytön kuolemaan – perheellä rajut oireet suomalaisten suosikkikohteessa

Matkaripuliin etsitään rokotetta 6:07
Matkaripuliin etsitään rokotetta – aihe puhutti Huomenta Suomessa aiemmin tänä vuonna

Pieni brittityttö kuoli saatuaan suositusta turistikohteesta vatsataudin. Tyttö lomaili perheensä kanssa Turkissa vain päiviä ennen kuin rajut oireet alkoivat.

Kaksivuotias Allie Birchall sairastui E. coli -infektioon lomailtuaan perheensä kanssa luksushotellissa Turkissa. Sairaus on useimmissa tapauksissa vaaraton, mutta johti tällä kertaa pahimpaan mahdolliseen lopputulokseen, uutisoi 7NEWS.

Allie menehtyi 3. elokuuta eli lähes kaksi viikkoa sen jälkeen, kun perhe oli palannut Turkista kotiin.

– Allie oli niin kaunis ja iloinen tyttö. Sydämemme ovat kerta kaikkiaan särkyneet. Emme voi vieläkään uskoa, että hän on poissa, tytön äiti Katie Dawson sanoo.

Äiti huolissaan lomakohteen hygieniasta: Altaassa ulostetta

Katien mukaan koko perhe oli kärsinyt lomalla rajuista vatsaoireista, kuten krampeista ja ripulista. He olivat lähteneet 10 päivää kestäneelle pakettimatkalle 12. heinäkuuta.

Perhe oli ollut huolissaan hotellinsa hygienian tasosta. Katien mukaan uima-altaassa oli ollut ulostetta, eikä ruokia kypsennetty kunnolla.

– Elämässämme ja sydämissämme on nyt valtava aukko. Ikävöimme häntä suuresti. Hänen ei olisi pitänyt kuolla. Hänellä oli niin paljon annettavaa, Katie sanoo.

Sairaalassa todettiin vaarallinen oireyhtymä

Allien oireet alkoivat viisi päivää kotiin paluun jälkeen. Hän kärsi vatsakrampeista, ripulista, uupumuksesta ja ruokahalun menetyksestä. Allien kunto romahti, ja hänet toimitettiin sairaalaan 30. heinäkuuta.

– Ajattelen yhä uudestaan, että jos olisin tiennyt enemmän tästä sairaudesta, olisin luultavasti vienyt Allien sairaalaan aikaisemmin, eikä tämä olisi päättynyt näin, Katie toteaa.

Alliella todettiin shigatoksiinia muodostava E. coli (STEC), joka johti hemolyyttis-ureemiseen -oireyhtymään. Sairaus aiheuttaa punasolujen hajoamista ja verihiutaleiden määrä laskee. Pahimmillaan HUS-oireyhtymä voi johtaa vakaviin munuaisvaurioihin tai kuolemaan.

Perheen oli tehtävä sydäntäsärkevä päätös

Allie saatettiin keinotekoiseen koomaan 1. elokuuta. Kun hänellä todettiin vakava aivovamma, perhe päätti lääkärin ohjeistuksesta lopettaa tytön elintoimintojen ylläpitämisen.

– Vaikka mikään ei tuo häntä takaisin, meidän täytyy saada tietää, mikä aiheutti hänen sairautensa ja olisiko jotain voitu tehdä sen estämiseksi, Katie sanoo.

Sekä Britannian terveysviranomaiset että perhe itse tutkivat parhaillaan tapahtunutta. 

Lähde: 7NEWS

Lue myös:

    Uusimmat