Lomalainen, näin suojaat omaisuutesi

Koti pidetään helposti turvassa kunnollisella lukituksella. Lue myös muut kodin turvavinkit.

Poliisin mukaan suurin osa asuntomurroista tehdään päiväsaikaan, mahdollisimman pienellä vaivalla ja riskillä. Raha, luottokortit, alkoholi, arvoesineet ja aseet ovat varkaille haluttuja saaliita. Huolehdi siis asuntosi lukituksesta ja asianmukaisista turvalukoista.

Poliisin mukaan takalukitus ja varmuuslukko antavat yhdessä kerrostaloasunnolle lähes sataprosenttisen murtosuojan, ja saranatapit, ovisilmä, rakorauta ja varmuusketjut ovat hyvää lisäturvaa. Poliisi myös suosittaa, että muuton yhteydessä lukot sarjoitettaisiin uudelleen, koska et voi olla varma, montako kopioa avaimestasi on tehty.

Lomailijan muistilista

1. Kun lähdet pois kotoa, jätä talo asutun näköiseksi. Huolehdi, että talovahti käy tyhjentämässä postilaatikkoa. Pidä verhot ja kaihtimet normaaleilla paikoillaan. Voit käyttää ajastimiin kytkettyjä valoja päällä iltaisin. Pyydä naapureita leikkaamaan nurmikkosi ja pitämään pihapiiriä asutun näköisenä. Siirrä kuitenkin pyörät ja muut arvokkaat irtaimistot lukkojen taakse.

2. Kodin suojausta voit tehostaa hälyttimillä. Liikkeentunnistimilla toimiva pihavalaistus lisää kotisi turvallisuutta.

3. Huolehdi, että kotivakuutuksesi on kunnossa. Tarkista, millaiset murtovahingot se kattaa.

4. Luetteloi, nimikoi ja merkitse arvokkaat esineesi. Kannattaa ottaa myös valokuvat niistä talteen.

5. Huolehdi tietoturvasta. Kesälomalaisen kannattaa miettiä tarkoin, ilmoittaako menemisistään esimerkiksi Facebookissa. Helppo vinkki on, ettei julkaise mitään lomasuunnitelmiaan netissä tai jätä puhelinvastaajaan loma-aiheista viestiä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja