- naudan maksaa - pakastesei - kukkakaali - munakoiso - keltainen carambola - vihreitä viinirypäleitä - Bulgarian jugurtti
Vihreän keittiön reseptit:
Gratinoitua munakoisoa & tomaattia
1 munakoiso 4 tomaattia juustoraastetta oliiviöljyä mustapippuria suolaa
Viipaloi tomaatit ja munakoiso. Aseta viipaleet vuorotellen vinottain öljyllä voideltuun uunivuokaan.Ripottele pintaan suolaa, pippuria ja juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Grillattua seitä (neljälle)
150 g seitä henkeä kohden 4 tomaattia tomaatiketsuppia tuoretta basilikaa mustapippuria suolaa
Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Leikkaa annospala kahteen osaan ja sivele päälle tomaattiketsuppia. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja nostele puolitettujen kala-palojen päälle. Lisää basilikan lehtiä tomaattien päälle ja nosta kalan toinen puoli kanneksi päälle. Voit halutessasi sitoa narulla kalan. Nostele kalat voideltuun uunivuokaan. Grillaa 250 asteisessa uunissa noin 10- 15 minuuttia, lämpöä lopussa säädellen, ettei pinta pala.
Kukkakaalisose
1 dl persiljaa 100 g voita kukkakaalia
Silppua persilja ja kuutioi voi. Nosta nämä monitoimikoneeseen ja anna pyöriä terän kanssa tasaisen vihreäksi. Poista kukkakaalista kannat ja paloittele pieneksi. Keitä kaalit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Nostele kaalit monitoimikoneeseen voin sekaan ja anna pyöriä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola.
Chilinen maksahöystö
150 g naudan maksaa henkeä kohden 1 sipuli tuoretta chiliä murskattuna munakoisoa silputtua ruohosipulia
Poista maksasta kalvo ja leikkaa suikaleiksi. Silppua sipuli ja kuullota kevyesti pais-tinpannulla oliiviöljyssä. Lisää maksat ja anna ruskistua joka puolelta, lisää suikaloitu (pieni) pala munakoisoa. Mausta chilillä, ruohosipulilla, mustapippurilla ja suolalla. Tarjoile paahtoleivän päällä.
Grillattu maksa
150 g naudan maksaa henkeä kohden oliiviöljyä mustapippuria suolaa
Poista maksasta kalvot ja leikkaa melko paksuja viipaleita. Mausta pippurilla ja sivele pintaan öljyä. Pariloi maksa molemmin puolin pannulla. Muista jättää maksa mediumiksi sisältä, kypsä maksa on sitkeää.
Viinirypäle & carambola -höystö
viinirypäleitä carambola voita kuullottamiseen valkoviiniä (hedelmälikööriä) kermaa vaniljatanko
Viipaloi viinirypäleet ja carambola ja poista siemenet. Kuullota hedelmät kattilassa kevyesti voin kanssa ja lisää vähän valkoviiniä ja halutessasi hedelmälikööriä. Tarjoile vaniljalla maustetun kermavaahdolla kevennetyn jugurtin kanssa.
Hyytelöity sokeri
1 dl sokeria 0.5 dl vettä
Hedelmät voit kylmänä hyytelöidä sokerilla: 1 dl hyytelösokeria ja 0,5 dl vettä sekoi-tetaan kuumana keskenään ja annetaan jäähtyä. Sokeri voidaan maustaa haluamasi makuiseksi kuumana.