Loihdi ystävänpäivälahja 10 minuutissa

Haluaisitko ilahduttaa rakkaitasi ystävänpäivänä itse tehdyillä lahjoilla, mutta arjen kiireiden keskeltä ei meinaa löytyä aikaa niiden tekemiseen? Älä huoli. Näiden mukavien lahjojen askarteluun ei kulu kuin kymmenen minuuttia!

Itse tehdyn lahjan vastaanottaminen ilahduttaa saajansa sydäntä erityisen paljon – onhan sen tekijä nähnyt oikeasti vaivaa lahjan antamisen suhteen. Vaikka moni haluaisikin ilostuttaa ystävänsä tai läheisensä päivää itse askarrelluilla lahjoilla, totuus on se, että niiden tekeminen vie aikaa ja vaatii lahjakkuuttakin.

Vai onko asia näin?

Tässä muutama yksinkertainen vinkki siihen, kuinka voit ilahduttaa rakkaitasi ystävänpäivänä itse tehdyllä lahjalla. Mikä parasta, tekemiseen ei mene kuin kymmenen minuuttia, eikä erityistä lahjakkuuttakaan käsityötaitojen, leipomisen tai askartelun suhteen tarvita.

Karkkilahjat sopivat herkkusuille

Mikä sopisikaan paremmin ystävänpäivän henkeen kuin makeat karamellit. Jotta et päätyisi antamaan ystävällesi vain kourallista suklaapatukoita, kaiva kaapeistasi vanhoja purkkeja tai osta kaupasta muutama lasipurnukka.

Täytä purkki värikkäillä karkeilla ja sulje se. Erityisen kivalta purkki näyttää, jos laitat kannen päälle sitä peittävän kankaan tai paperin palan, joka asettuu paikalleen purkinsuun ympärille kietaistavan narun avulla. Kankaan- tai paperinpalan tulee olla hieman kantta isompi, jotta sen reunat jäävät lerpattamaan koristeellisesti.

Itse tehty hillo lämmittää mieltä

Itse tehdyn hillon tekemisessä ei kauan nokka tuhise – herkun kun voi pyöräyttää kätevästi mikrossa.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan pikahillon resepti menee näin: varaa hillon valmistukseen kahdeksan desiä pakastemarjoja sekä kaksi desiä hillosokeria. Mittaa ainekset kerroksittain mikroaaltouuninkestävään vuokaan. Kuumenna täydellä teholla, kunnes hillo poreilee.

Jäähdytä hillo ja pakkaa se puhtaisiin, jo aiemmin kuumennettuihin, lasipurkkeihin. Sulje kansi tiiviisti, ja koristele purkki samaan tapaan kuin karkkipurnukka. Vinkkaa ystävällesi, että hillo tulee säilyttää jääkaapissa.

Kukka-asetelma hurmaa aina

Älä ikinä vähättele kukkasten ilahduttavaa voimaa. Jos haluat antaa ystävällesi jotain muuta kuin perinteisen kimpun, kokeile kukkaasetelmaa.

Näyttävänkään asetelman tekeminen ei vaadi paljon valmisteluja – nopean kipaisun kukkakauppaan ennen lahjan askartelua. Hanki etukäteen astia, esimerkiksi kulho tai lautanen, jolle teet asetelman. Hanki myös kukat sekä palanen asetelmien tekoon tarkoitettua sientä, johon kukkaset tökätään.

Kasta sieni märäksi, ja päästä mielikuvituksesi valloilleen ihastuttavan kukka-asetelman väkertämisessä!

(MTV3)
Lähteet: www.chiff.com, www.kotiliesi.fi, www.maku.fi
Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja