Liverpool-hyökkääjä saapuu pääkallonpaikalle ensimmäistä kertaa MM-kisojen välikohtauksen jälkeen – voidaanko turvallisuus taata?

Liverpool kohtaa Mestarien liigan lohkovaiheen neljännellä kierroksella serbialaisen Crvena Zvezdan. Liverpoolin sveitsiläisen hyökkääjän Xherdan Shaqirin turvallisuus aiheuttaa etukäteen huolta.

MAINOS

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorina lähetyksinä C Morella ja suoratoistopalvelussa

C Moren sivulle pääset tästä

Artikkelin videossa Shaqirin tarjoilu Mohamed Salahin osumaan keskiviikkona.


Shaqiri on etniseltä taustaltaan Kosovon albaani. Kosovo on entinen Serbian provinssi, eikä Serbia tunnusta sen itsenäisyyttä.

Shaqiri oli asian tiimoilta myrskyn silmässä jo kesän MM-kisoissa esitettyään käsillään maalituuletuksissa joukkuetoveri Granit Xhakan kanssa kotkaa, joka on Albanian kansallissymboli. Pelaajat saivat 9000 euron sakot tuuletuksista.

Liverpooliin tälle kaudelle Stokesta siirtynyt hyökkääjä palaa kesän välikohtauksen jälkeen nyt ensimmäistä kertaa Belgradiin. Pelaaja itse väittää olevansa huoleton tulevan vieraspelin suhteen.

– Olin asian kanssa tekemisissä jo MM-kisoissa, joten tässä ei ole mitään uutta. Selviän tästä, ei ongelmaa, Shaqiri vakuutti Guardianin mukaan.

– Näin muutaman artikkelin, joissa joku pelaaja sanoi jotain, mutta en välitä mitä ihmiset puhuvat. Menen vain pelaamaan jalkapalloa.

Punaisen tähden seurapomo Zvezdan Terzić oli epäileväinen Shaqirin saapumisen suhteen.

– Jos hän saapuu, hän tulee olemaan pienempi kuin unikonsiemen. Punaisella tähdellä on kuitenkin velvollisuus suojella häntä, Terzić kommentoi serbialaiselle Kurir-lehdelle syyskuussa.

Punaisen tähden kannattajilta oli virallisesti kielletty pääsy keskiviikkona pelattuun Mestarien liigan otteluun Anfieldillä. Päätellen vihellyksistä ja huudoista Shaqirin koskiessa palloon, ainakin osa kannattajista oli onnistunut pääsemään stadionille.

Ne eivät kuitenkaan olleet mitään verrattuna vastaanottoon, jonka Shaqiri kahden viikon päästä Belgradissa mahdollisesti pelatessaan saa.


Lue myös:

    Uusimmat