Teemu Pukki räjäytti lisäajalla suomalaisvieraat huutoon – näin Viro-ottelu eteni

Suomen jalkapallomaajoukkue voitti Viron Kansojen liigan ottelussa Tallinnassa maalein 1–0. MTV Sport seurasi ottelun tapahtumia.

Pääkuvan videolla suomalaisfanien tunnelmia ja kohokohtia avausjaksolta.

Kello 23.39. Se on siinä! Peli ohi, Suomi voittaa vieraissa 1–0!

94. min. Viro rakentaa vaarallisen paikan: Ats Purje pääsee kokeilemaan aivan maalin läheltä, mutta Lukas Hradecky tulee vastaan ja torjuu!

91. min. Teemu Pukki räjäyttää tuhannet suomalaiset vieraskatsojat suoraan huutoon! Etukulmasta vasurilla sisään, ja Suomi johtaa 1–0!

90. min. Neljä minuuttia lisäaikaa. Suomi on painanut vimmatusti päälle, mutta riittääkö hiekka tiimalasissa osumaan?

88. min. Sydämentykytyksiä lisää virolaispäässä: kulmatilanteessa Joona Toivio puskee, mutta pallo menee puolisen metriä ohi...

88. min. Joukkueet vaihtavat: Ensin Eero Markkanen korvaa Suomella hyökkäyksessä Jasse Tuomisen, ja Viron Marek Kaljumäe otetaan keskikenttäpeluri Konstantin Vassiljevin tilalle.

86. min. Lähellä... Huuhkajien Glen Kamaran lähilaukaus ottaa kimmokkeen Viro-pakki Taijo Tenisten jaloista, mutta Aksalu venyy torjuntaan.

82. min. Jere Uronen harhauttaa hyökkäyspäässä vasemmalla laidalla Viron Henrik Ojamaan vipuun ja tarjoaa keskityksen maalille, mutta se ei tavoita ketään Suomen pelaajaa.

80. min. Vähiin alkaa käydä. Mainittavia tontteja kumpikaan ei ole viime minuutteina luonut.

72. min. Huuhkajien toinen vaihto: Glen Kamara sisään, Rasmus Schüller keskikentältä vaihtoon.

71. min. Viro vaihtaa kärjestä Rauno Sappisen Ats Purjeeseen.

68. min. Robin Lod jakaa oikealta kelpo keskityksen, mutta Jasse Tuominen ei saa puskua aikaan maalin edustalta ja pallo vierii ohi.

61. min. Suomi tekee ensimmäisen vaihtonsa: Petteri Forsell kentälle ja Pyry Soiri vaihtoon. Forsell lietsoo kentälle tullessaan suomalaisyleisöä huutoon!

60. min. Viron ensimmäinen vaihto: Siim Luts pääsee kentälle laituri Sergei Zenjovin tilalle.

57. min. Paikkojen puolesta hiljaisempaa. Jasse Tuominen virittää rangaistusalueen takaa Robin Lodin ja Teemu Pukin esityön jälkeen kääntölaukauksen, mutta se jää heppoiseksi ja painuu reilusti ohi.

53. min. Viron Henrik Ojamaa tulee Pyry Soirin kylkeen ja nappaa keltaisen kortin.

48. min. Suomi nousee laadukkaaseen vastahyökkäykseen. Robin Lodilla on kaksi syöttövaihtoehtoa: Jasse Tuominen vasemmalla ja Teemu Pukki oikealla. Lod jakaa pallon Tuomiselle, jonka laukauksen tielle Viro-toppari Nikita Baranov kuitenkin ehtii. Pukki olisi voinut päästä Lodin toisenlaisella syöttövalinnalla oikealta vielä parempaan paikkaan, mutta nopeita ratkaisuja...

Kello 22.49. Toinen jakso käynnissä!

Kello 22.34. Ensimmäinen jakso takana, tilanne huippupaikoista huolimatta 0–0.

43. min. Teemu Pukki harhauttelee Viron puolustusta vastahyökkäyksestä ja saa vasemman jalkansa vapaaksi lähietäisyydellä, mutta kuti jää piippuun ja Aksalu torjuu helposti jaloillaan.

42. min. Viron Konstantin Vassiljev tykittää Hradeckyn nyrkkeilemään palloon hurjan kudin rangaistusalueen rajalta. Hradecky on jo ulkona tilanteesta, ja Vassiljevin kuti suuntaa kohti maalia, mutta laitapakki Jukka Raitala pelastaa Suomen blokkaamalla pallon selällään! Osuma olisi ollut komea, nyt sitä oli Raitalan pelastus.

35. min. Viron hyökkääjä Rauno Sappinen kolhaisee Paulus Arajuurta polveen juostessaan pallon kanssa oikeaa laitaa ylös. Arajuuri ontuu hetken, mutta jatkaa peliä.

32. min. Viron Sergei Zenjov rikkoo Jere Urosta aivan rangaistusalueen rajalla keltaisen kortin arvoisesti. Suomelle huippupaikka: Joona Toivion vapaapotku kimpoaa kuitenkin ulos vasemmasta tolpasta!

24. min. Teemu Pukki tarjoaa vasemmalta laidalta loistopassin Robin Lodille rangaistusalueelle, mutta virolaispuolustus ennättää viime hetkellä kudin tielle.

21. min. Viron Sander Puri pyssyttää matalan laukauksen rangaistusalueen rajalta, mutta huuhkajaveskari Lukas Hradecky on tilanteessa mukana ja antaa pallon päätyä sivuverkkoon.

18. min. Viron Sander Puri putoaa ilmasta pahasti Jukka Raitalan pään päälle. Suomalaispuolustaja vaikuttaa kuitenkin olevan kunnossa.

15. min. Viron Konstantin Vassiljev jakaa vapaapotkusta oikealta laidalta vaarallisen matalan pallon Huuhkajien maalille, mutta pallo kiertää ohi.

13. min. Pukki kokeilee. Pallo päätyy isäntien puolustuksen kautta kuitenkin veskari Aksalun syliin.

11. min. Ensimmäisen kulman Viro putsaa päädystä yli, mutta toisesta Suomi saa luotua upean tilanteen. Lod jakaa ja Joona Toivio puskee vaarallisesti, mutta pallo pysähtyy Viron puolustukseen.

10. min. Robin Lodin ja Teemu Pukin yhteispeli toimii: Pukki viilettää Lodin syötöstä vasemmalta laidalta pystyyn, ja saa hankittua Suomen ensimmäisen kulman.

5. min. Äsken rikottu Viron Konstantin Vassiljev antaa ottelun ensimmäisen kulmapotkun, mutta Suomi selvittää pallon maalin edestä väljemmille vesille.

4. min. Tim Sparvin jalat jäävät pallontavoittelutilanteessa Viron Konstantin Vassiljevin tielle, ja Sparville heilutetaan keltaista korttia.

2. min. Huuhkajien Robin Lod lähettää kierteisen vapaapotkun maalille, mutta Viron maalivahti Mihkel Aksalu hoitaa tilanteen nyrkkeillen.

1. min. Teemu Pukki laukoo heti ensimmäisellä minuutilla rangaistusalueen laitamilta, mutta kuti pysähtyy Viron puolustukseen.

Kello 21.47. Ottelu on käynnissä!

Kello 21.43. Samat tutut sävelet soivat nyt Virolle. Pian mennään.

Kello 21.41. Suomen kansallislaulu kajahtaa, ja useat tuhannet suomalaisfanit yhtyvät lauluun!

Kello 21.40. Enää muutama minuutti, ja taisto pääsee käyntiin!

Kello 20.42. Kuuntele alapuolen videolta Teemu Pukin mietteitä Viro-ottelun alla:

Kello 20.40. Lyhyt kertaus systeemiin: Kansojen liiga koostuu neljästä liigasta (A, B, C ja D), joista jokaisessa on neljä lohkoa. A-liigan takana lohkovoittajat nousevat kauden päätteeksi yhtä liigaa ylemmäs ja lohkon viimeiset putoavat pykälää alemmas. Merkittävää on, että lohkovoittajat pääsevät pelaamaan EM-kisapaikoista pudotuspeleissä. Jokaisen liigan (A, B, C ja D) pudotuspelivaiheen voittaja pääsee EM-kisoihin.

Huuhkajilla on lohkovoittoon nähdyillä otteilla aito mahdollisuus. Viro-pelin jälkeen Suomella on jäljellä kaksi ottelua Kreikkaa vastaan ja yksi Unkari-peli.

Kello 20.37. Suomi on Kansojen liigan C-liigan 3. lohkon kärjessä: kahdesta pelistä on kasassa kuusi pistettä. Toisessa illan ottelussa kohtaavat Kreikka ja Unkari, joilla on kummallakin kolme pinnaa. Viro on kahden ottelun jälkeen nollilla.

Kello 20.32. Kaksi ensimmäistä Kansojen liiga -otteluaan voittanut Suomi on julkistanut avauskokoonpanonsa illan koitokseen. Huuhkajien kärkiparina on Englannin Mestaruussarjassa Norwichissa tuhoja tehnyt Teemu Pukki ja Jasse Tuominen, joka edustaa valkovenäläistä BATE Borisovia.