Lisää potkua Astraan – uudet tehomallit sekä bensa- että dieselmallistoon

Opel laajentaa Genevessä Vuoden Auto 2016 -tittelin pokanneen Astran mallistoa uusilla moottoreilla. Bensapuolelle malliston huipulle saadaan uusi 1,6-litrainen turbomoottori, joka tuottaa tasan 200 hevosvoimaa. Vääntöä koneesta otetaan parhaimmillaan yliahtotoiminnolla 300 newtonmetriä. Näiden lukemien turvin Astra 1.6 Turbo kiihtyy satasen nopeuteen 7,7 sekunnissa. Malliston huipulle asettuvan version keskikulutus on 6,0 l/100 km ja CO2-päästöt kirjataan lukemaan 139 g/km.

Toinen uutuus on 1.6 CDTI BiTurbo -dieselmoottori. Sen 160 hevosvoimaa ja 350 newtonmetrin vääntö oikeuttavat dieselmalliston piikkipaikalle. Uusi 1,6-litrainen diesel on varustettu kahdella turboahtimella, joista pienempi on varustettu muuttuvageometrisillä ahdinsiivillä ja se reagoi nopeasti pienillä kierrosluvuilla. Toinen isompi ahdin puolestaan vastaa paineen tuottamisesta ylemmillä kierrosalueilla ja tämän ansiosta moottorin käyttöalue on onnistuttu saamaan laajaksi.

Uusi bensaturbo on saatavilla vain Sports Tourer -farmarimalliin ja se on aina manuaalivaihteinen. Tämän mallin hinta alkaa 29 983 eurosta ja se on Innovation -varustetasolla varustettu. Uusi dieselmalli on myös aina manuaalivaihteinen, varusteltu Innovation -varustetasolla ja se on saatavana sekä 5-ovisena että farmarina. Hatchbackin hinnat alkavat 27 010 eurosta ja Sports Tourer lähtee matkaan 28 238 eurolla.

Kuvat: Opel

Lue myös:

    Uusimmat