Liperin raa'asta murhasta elinkautisen saanut pääsee vapauteen – salakuljetti huumeita vankeusaikanaan

0:45
Näin monimutkaisen kaavion elinkautisvangin ehdonalaiseen vapauttaminen luo.

Helsingin hovioikeus on päättänyt päästää ehdolliseen vapauteen miehen, joka syyllistyi monenlaista väkivaltaa käyttäen murhaan vuonna 2008.

Henkirikos tapahtui marraskuussa 2008 Liperissä, jossa mies oli tappanut entuudestaan tuntemansa miehen lyömällä ja potkimalla tätä eri puolille kehoa, lyömällä tätä päähän tuolilla tai sen osilla sekä viiltelemällä ja lyömällä uhria kahdella veitsellä. Mies ja hänen rikoskumppaninsa eivät olleet lopettaneet tekoa, vaikka uhri ja paikalla ollut sivullinen sitä pyysivät.

Kumpikin tekijä oli humassa ja uhri oli humalatilansa vuoksi puolustuskyvytön.

Syyllistyi rikoksiin vankeudessa

Miehen rikollinen käytös ei loppunut tuomioon, sillä vankeusaikana vuonna 2012 mies oli perhetapaamisen jälkeen tuonut kehonsisäisesti vankilaan muun muassa 60 kappaletta MDMA-pillereitä ja 16,7 grammaa amfetamiinia.

Lisäksi hän on saanut vuonna 2017 poistumisluvan aikana sakot kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Oikeuden mukaan miehen rangaistusajan suunnitelmat olivat edenneet ja toteutuneet ja hän oli osallistunut työtoimintaan. Hän oli vankeusaikana suorittanut ammattitutkinnon ja hän kertoi hänellä olevan työpaikka sovittuna. Hän on myös työskennellyt vankilan ulkopuolella vankeusaikanaan.

Päätöksen mukaan hänellä on myös puoliso ja hyvät suhteet vanhempiinsa ja lapsiinsa. Oikeuden mukaan nämä tukivat miehen selviytymistä siviilissä.

Oikeuden mukaan ei ole tiedossa ilmeistä vaaraa sille, että mies syyllistyisi vapaudessa henkeä, terveyttä tai vapautta törkeästi loukkaavaan rikokseen. Se päätti, että mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen ensi toukokuussa oltuaan vankilassa 13,5 vuotta.

Ennen ehdonalaista mies päästetään valvottuun koevapauteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja