Linnanmäen vuoristoradan jarrumiehet ovat jatkossa jarrumestareita – "On nykyaikaa, että kaikki työnimikkeet ovat sukupuolineutraaleja"

Linnanmäen huvipuisto on ilmoittanut haluavansa elää ajassa mukana. Niinpä vuoristoradan jarrumiehistä tuleekin nyt jarrumestareita.

Linnanmäen huvipuiston vuonna 1951 avatun vuoristoradan jarrumiehet tunnetaan jatkossa jarrumestareina, tiedottaa Linnanmäki. Muutos on osa uudistusta, jossa mies-päätteisistä työnimikkeistä luovutaan.

– Jarrumestari on sanana arvokas ja kuvastaa hyvin, miten hienosta kunniatehtävästä on kyse. Uuden työnimikkeen ja vuoristoradalle täksi vuodeksi tehdyn kunnostuksen myötä klassikkolaite on valmis palvelemaan seuraavatkin 70 vuotta, kertoo Linnanmäen henkilöstöjohtaja Elina Örthén  tiedotteessa.

Uudistuksella tavoitellaan työelämän ja sukupuolten välisen kielellisen tasa-arvon lisäämistä. Myös esimiehet ovat jatkossa esihenkilöitä.

– Pohdimme jatkuvasti, miten voimme toimia entistä arvopohjaisemmin. On nykyaikaa, että kaikki työnimikkeet ovat sukupuolineutraaleja. Jokaiseen tehtäväämme voi hakea kuka vain, ja nyt työnimikkeemmekin kuvastavat sitä. Saimme henkilöstöltämme paljon kiitosta päätöksestä, Örthén hehkuttaa.

Entisestä nimestään huolimatta heinäkuun 13. päivä jo 70 vuotta täyttävän legendaarisen vuoristoradan jarrumestareina on toiminut naisia aina vuodesta 1999 lähtien, tänäkin kesänä yksi.

Onko Yhdysvaltojen Ohiossa sijaitseva Valravn maailman hurjin vuoristorata? Hyppää kyytiin:

Lähde: Linnanmäki

Lue myös:

    Uusimmat