Ville-iskän, 30, tee-se-itse-vuoristorata hurmasi perheen taaperot: "Ollaan puolet maailman vuoristoradoista ajeltu"

0:33

Koti-iskä88-blogia pitävä Ville Viholainen keksi mainion tavan, jolla perheen pienimmätkin pääsevät nauttimaan huvipuiston iloista.

Ville Viholainen, 30, tuskaili kotonaan sitä jokaiselle vanhemmalle tuttua hankalaa hetkeä, jona lapset kiukuttelevat itku kurkussa.

Jostain syystä Viholaisen äkäisellä päällä olevat 2- ja 3,5-vuotiaat lapset halusivat kivuta laatikkoon samaan aikaan, mistä isä sai lohduttavan loistoidean.

– Ajattelin, että tehdään tästä pieni elämys, jotta lapset rauhoittuisivat ja saisivat muuta mietittävää, Viholainen kertoo.

Elämys tarkoitti tässä tapauksessa tee-se-itse-elämyspuistoa.

Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Lapset ihastuivat isän ideaan 

Viholainen muisti netissä aikoinaan kiertäneen videon, jossa esiteltiin samantyyppistä ideaa. Suomalaisisä ryhtyi toimeen: hän etsi Youtubesta vuoristoratavideoita, laittoi taaperonsa laatikkoon ja hyppyytti lasta polvellaan samalla, kun tämä katsoi edessään pyörivää videota.

Lapset ihastuivat isänsä ideaan.

– Ollaan puolet maailman vuoristoradoista ajeltu, toteaa Viholainen naurahtaen.

Pomputtaminen käy kuntoilusta 

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Lapset jaksaisivat käydä läpi toisenkin puolikkaan, mutta isän kunto tulee jossain vaiheessa vastaan. Lapsen pomputtaminen polvella vaatii voimaa ja kestävyyttä.

– Tunti siinä sitä tehtiin. Vähän otettiin huileja ja välipalaa välissä.

Inspiraatiota vanhemmille 

Alun perin keksinnön ikuistanut video oli tarkoitus kuvata vain perheelle itselleen. Bloggaava Viholainen kuitenkin jakoi videon myös Facebookissa ja Instagramissa, joissa se on kerännyt runsaasti innostusta.

– Sekä äidit että isät ovat innostuneet, että tätä pitää kokeilla meilläkin.

Sen lisäksi, että huvipuistojen pituusrajat roimasti alittavat pienokaiset pääsevät keksinnön avulla nauttimaan huvituksista, tarjoaa keksintö vanhemmille mahdollisuuden viettää aikaa jälkeläistensä kanssa ilman suurempia rahallisia panostuksia.

0:33

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja