Linkin Park -solistin kuolema musersi artistikollegat: "Emme voi kuvitella soittavamme ilman hänen uskomatonta lahjakkuuttaan"

Los Angelesin kuolemansyyntutkija on vahvistanut, että Linkin Park -yhtyeen laulaja Chester Bennington teki itsemurhan. 41-vuotias laulaja löydettiin kotoaan Los Angelesin läheltä Yhdysvalloista torstaiaamuna. Bennington oli hirttänyt itsensä.

Kuolemansyyntutkijan toimiston tiedottaja sanoi CBS News -kanavalle, että huoneesta löytyi puolillaan ollut pullo alkoholia. Huumeita sen sijaan ei löytynyt.

Bennington taisteli alkoholi- ja huumeriippuvuutta vastaan useita kertoja elämänsä aikana. Hän puhui myös avoimesti mielenterveysongelmistaan ja masennuksesta. Bennington kuoli päivänä, jolloin hänen läheinen ystävänsä Chris Cornell olisi täyttänyt 53 vuotta. Soundgardenin ja Audioslaven laulajana tunnetuksi tullut Cornell teki itsemurhan toukokuussa.

Yhtye perui kiertueensa, jonka oli määrä alkaa ensi torstaina. Linkin Park julkaisi viimeisimmän albuminsa One More Light toukokuussa.

Yhdysvaltalaisyhtye sai alkunsa vuonna 1996. Siitä tuli yksi oman genrensä nu-metalin jättiläinen 2000-luvun alkupuolella. Yhtyeen ensimmäistä albumia Hybrid Theorya on myyty maailmanlaajuisesti yli 11 miljoonaa kappaletta, The Rolling Stone -lehti kertoo. Albumi on yksi 2000-luvun myydyimmistä.

Kerrang!-lehti listaa, että kaikkiaan yhtyeen albumeita on myyty maailmanlaajuisesti yli 70 miljoonaa kappaletta.

Blinkin Park ei toteudu

Linkin Park julkaisi lauantaina Facebook-sivuillaan linkin, joka vie Chester.linkinpark.com-sivustolle. Sivulla on auttavia numeroita ja yhteystietoja muun muassa kriisikeskukseen. Sivulle päivittyy myös sosiaalisessa mediassa julkaistuja viestejä Benningtonin muistolle.

Musiikkimaailma suree Benningtonin poismenoa laajasti. Useat laulajan ystävät ovat kirjoittaneet ja julkaisseet muistokirjoituksia sosiaalisen median kanavissaan.

Blink-182-yhtyeen oli määrä aloittaa kiertue yhdessä Linkin Parkin kanssa nimellä Blinkin Park. Yhtye kuitenkin ilmoitti, ettei se tee keikkoja yksin.

– Blink-182 on musertunut menetettyään ystävänsä ja uskomattoman muusikon. Emme koskaan voisi kuvitella soittavamme ilman hänen uskomatonta lahjakkuuttaan ja ääntään. Se ei vain olisi mahdollista, yhtye tiedotti NME-musiikkisivuston mukaan.

Thirty Seconds To Mars -yhtyeen laulaja ja näyttelijä Jared Leto kirjoitti muistavansa Benningtonin hymyn, naurun, älykkyyden, lempeyden ja lahjakkuuden. Yhtye teki minikiertueen Linkin Parkin kanssa vuonna 2014.

– Tiedän, että perhe ja yhtye olivat hänelle suuri inspiraation lähde ja ylpeyden aihe. --- Menetimme legendan. Meillä tulee olemaan sinua ikävä, Leto kirjoitti.

Bennington oli naimisissa Talinda Benningtonin kanssa. Pariskunnalla on kolme yhteistä lasta, minkä lisäksi Chester Benningtonilla on kolme lasta aiemmista suhteista.

Lue myös:

    Uusimmat