Linda Lampenius sai epäilyilleen vahvistuksen – viulistilla ja perheen 7-vuotiaalla tyttärellä oli koronavirustartunta

Masked Singer Suomeen osallistunut Linda Lampenius paljasti:"En oikein uskalla laulaa" 4:26
Masked Singer Suomi -ohjelmaan osallistunut Linda Lampenius kertoo, että hänellä oli koronavirustartunta.

Viulisti Linda Lampenius kertoi oman näkemyksensä Ruotsin koronatilanteesta Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

Viulisti Linda Lampenius paljastui hiljattain Masked Singer Suomi -ohjelman Kisuksi. Lampenius kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, ettei hän ole oikein koskaan uskaltanut laulaa julkisesti perfektionisminsa myötä. 

– Kynnys todella korkea, en itse oikein pidä mun omasta (laulu)äänestä, Lampenius kertoi haastattelussa. 

Aikoinaan Lampenius opiskeli klassista oopperalaulua vuoden verran Sibelius Akatemiassa sivuaineenaan ja lapsena hän aloittikin musiikkiharrastuksensa alunperin laulamalla. Masked Singer -kokemuksen myötä Lampenius uskaltautuu kenties rikkomaan uusia rajojaan laulamisen saralla. 

– Täytyy luvata, että ehkä lähtisin nyt karaokeen, jos joku pyytäisi. Eihän nyt tämän kokemuksen jälkeen voisi sanoa ei. 

Lampenius perheineen asuu Ruotsissa ja muusikko on kritisoinut maan tapaa hoitaa valloillaan olevaa koronapandemiaa. Maaliskuun lopulla Lampenius kertoi Vappu ja Marja Livessä, että hänellä itselläänkin oli koronaan viittaavia oireita, muttei hän ollut tuolloin päässyt kuitenkaan testiin. 

Viiden jälkeen -ohjelmassa hän kertoi asian lopulta selvinneen. 

– Mulla itsellä on ollut korona ja 7-vuotiaalla tyttärelläkin on ollut korona. Ja täällähän sanottiin, että ei lapsella voi edes koronaa olla. Ja kun mentiin sairaalaan, niin hänellä oli korona. 

Lähes 2 800 ihmistä on kuollut Ruotsissa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Vahvistettuja tartuntoja Ruotsissa on yli 22 500. Ruotsissa asetetut rajoitukset ovat olleet löyhempiä kuin monissa muissa maailman maissa.

– Se on musta aivan kamalaa, että niin moni vanhus saa täällä kärsiä. 

Lampenius kertoo olevansa järkyttynyt myös siitä, kuinka huolettomasti ruotsalaiset tuntuvat suhtautuvan koronavirukseen. Hän ei perheensä kanssa poistu kotoaan ellei ole pakko. 

– Kyllä on aika kauheaa katsoa kaikkea tätä, miten ihmiset laittavat kuvia ravintoloista ja miten he tuolla liikkuvat. Eivät he täällä kyllä paljon pelkää.  

Lue myös:

    Uusimmat