Linda Lampeniuksella koronaan viittaavia oireita – kuuluu riskiryhmään, mutta häntä ei testata: "Öisin olen yskinyt, enkä ole oikein saanut henkeä"

5:42
Linda Lampeniuksen ala-asteikäisten lasten on pakko käydä koulua, vaikka Lampeniuksella oli koronaan viittaavia oireita. Katso video.

Huippuviulisti Linda Lampeniuksen tyttäret joutuvat käymään koulua, vaikka perheessä on koronavirukseen viittaavia oireita.

Ruotsissa asuva huippuviulisti Linda Lampenius oli mukana etäyhteydellä Vappu ja Marja Live -ohjelmassa. Lampeniuksen piti alun perin olla paikalla lähetyksessä, mutta vierailu peruuntui koronakriisin vuoksi.

Ohjelmassa paljastui, että Lampeniuksella itsellään on ollut koronavirukseen viittaavia oireita.

– Tällä hetkellä voin itseasiassa jo ihan hyvin. Viime viikolla torstaina alkoi, ja maanantaista keskiviikkoon on ollut vähän hankalaa öisin, kun olen yskinyt ja en ole oikein saanut henkeä, koska minulla on astma. En pysty sanomaan, onko minulla ollut korona, Lampenius kertoo.

Marja Hintikka ihmetteli lähetyksessä, miksei Lampeniusta ole testattu, vaikka tämä kuuluu riskiryhmään.

– En päässyt mihinkään testeihin. Ne lopetettiin viime perjantaina täällä Ruotsissa. Jos joutuu sairaalahoitoon, silloin testataan, Lampenius kertoo.

Ruotsissa ainoastaan lukiot ja yliopistot ovat kiinni, mutta muut koulut ovat auki. Lampeniuksella ja hänen miehellään Martin Cullbergillä on kaksi ala-asteikäistä tytärtä. Lapsien on siis pakko käydä koulua, vaikka Lampeniuksella oli koronaan viittaavia oireita. Katso video.

Vappu ja Marja Live MTV3-kanavalla torstaisin klo 21.00

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.