Mainos

Lime on kesän hittiväri - näin teet trendikkäät kukka-asetelmat!

Kesän tullessa kukat vaihtuvat entistä puutarhamaisemmiksi. Kukkakimppuja ja -asetelmia ei kahlita enää tiiviiksi palloiksi, vaan ne saavat rönsyillä valtoimenaan. Tämän kesän kukat loistavat valkoisen, pinkin ja vihreän sävyissä!

Kesä näkyy selvästi kukkakaupan hyllyillä. Talven kukat, kuten tulppaanit, ovat nyt historiaa ja tilaa tehdään upeille ja näyttäville kesäkukille.

– Hortensiat ja pionit ovat kesän suosittuja kukkia. Niiden suosio kasvaa kesästä toiseen. Pionit ovat nyt parhaimmillaan aina heinäkuun puoleenväliin saakka, floristihortonomi Tiina Koskinen Runebergin Kukasta kertoo.

Kesäkimpuissa ei kainostella koossa, ne saavat olla ihanan runsaita ja reheviä ja sidonta kevyttä. Yhdessä kimpussa voi olla kymmenenkin erilaista kukkaa. Kukka-asetelman kruunaavat vihreät ja kevyet yksityiskohdat.

– Esimerkiksi poimulehti tuo kevyttä vastapainoa.

Limenvihreitä kukkia ja korkeita asetelmia

Tämän kesän trendivärejä ovat herkullinen pinkki sekä vihreä ja valkoinen.

– Krysanteemia saa vihreänä, ja kun sitä yhdistää valkoisen kanssa, tulee raikas yhdistelmä, Koskinen vahvistaa.

Kesäasetelmissa suositaan yhä enemmän näyttäviä, korkeita kukkia, kuten kallaa ja alliumia.

Perinteisenä hautajaiskukkana tunnettu kalla sopii kauniisti myös kesän juhlapöytään. Tarvitaan vain korkea maljakko, johon kukat tai pelkän yhden kukan saa kauniisti aseteltua.

Jos maljakoista on pulaa, juhlapöydän voi koristella myös lappeellaan makaavilla kalloilla, sillä ne kestävät jonkin aikaa ilman vettä nuutumatta. Muut kukat sen sijaan vaativat maljakon tai sienen.

Helpot mutta kauniit asetelmat voi tehdä mataliin juomalaseihin, ja pysymällä yhdessä värisävyssä tulee asetelmasta takuuvarmasti tyylikäs.

Eksotiikkaa flamingonkukista

Uusia tuulia edustavat flamingonkukat, jotka loistavat tropiikin lämpöä kesäisissä ja heleissä väreissä. Talvella suositaan tummanpunaista, kesällä vaaleanpunaista ja limeä.

– Flamingonkukkia on sekä suurempia että aivan pieniä. Se on hyvin kestävä kukka, kestää useita viikkoja maljakossa, Koskinen kehuu.

Flamingonkukka on niin näyttävä – sekä pienenä että suurena – että se yksistään riittää koristamaan juhlapöytää kauniissa maljakossa. Se on siis yksinkertainen ja helppo ratkaisu koristeluun.

Kukat luovat nostalgiaa

Kesäkukissa pintansa pitävät myös perinteiset vaihtoehdot. Tuoksuherne ja leijonankita tuovat kesän tunnun, tuoksun ja muistot lapsuudesta.

– Moni asiakas kertoo, että niitä kasvatettiin pienenä. Kesän kimpuissa on paljon muistoja ja tunnetta.

Myös neilikka on suosikki vuodesta toiseen.

– Se on myös nuorten mieleen, se on eräänlainen retrokukka. Väriskaala on laaja ja noin 20 kukasta saa näyttävän kimpun. Neilikoita voi myös yhdistellä kauniisti korkeiden kukkien kanssa, Koskinen vinkkaa.

Oikea hoito kaiken a ja o

Kauniiden kesäkukkien elinkaarta voi pidentää pienin ja helpoin niksein. Hyvä hoito kannattaa, sillä se ei vaadi paljon vaivaa.

– Käytä kädenlämpöistä vettä ja laita kukkavirkistettä. Virkiste pitää veden puhtaana eivätkä bakteerit pääse tukkimaan imupintoja.

– Leikkaa kukille aina uusi, vino imupinta veden vaihdon yhteydessä ja vaihda vesi noin kolmen päivän välein. Uuden imupinnan leikkaaminen on tärkeää kukan elinkaarta ajatellen. Jos terävää veistä ei ole, varren voi leikata myös saksilla.

– Huomioi että kalla, flamingonkukka ja muut eksoottiset kukat eivät kaipaa leikkokukkavirkisteitä. Myöskään imupintaa ei tarvitse leikata kuin noin kerran viikossa veden vaihdon yhteydessä. Kallaa ei kannata myöskään pitää liian syvässä vedessä, sillä silloin varsi voi pehmetä ja taittua.

Teksti ja kuvat: Heli Vartiainen/MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.