Liitutaulu kotiin

Liitutaulu sopii kodin sisustukseen niin lastenhuoneeseen kuin keittiöön. Kodin sisäiset ilmoitusasiat tai vaikkapa muistilistan voi kirjoittaa taululle. Lasten vaihtuva liitutaidenäyttely ilahduttaa sekä lapsia että vanhempia. Keittiön taululle voi vieraiden tullessa kirjoittaa illan menun Ranskan malliin kaikkien nähtäväksi.

Omaan kotiin sopivan liitutaulun voit maalata itse. Liitutaulumaalia saa askartelu- ja rautakaupoista eri väreissä. Suosituin väri on musta, jolla valkoinen liitu näkyy parhaiten. Myös vihreä on suosittu.

Taulun pohjaksi tarvitset palan vaneria tai vaikka pätkän hiottua lautaa. Pyöristä kulmat ja hio reunat tasaisiksi. Puun voi petsata ennen koulutaulumaalin levittämistä. Rautakaupoissa myydään riittoisaa petsijauhetta, joka veteen sekoitettuna on helppo käyttää ja levittää maalipensselillä puupinnalle.

Anna petsin kuivahtaa. Ohut kerros kuivuu nopeasti puolessakin tunnissa. Suojaa laudan tai vanerin reunat liitutaulun kehyksiksi maalarinteipillä. Levitä koulutaulumaali pensselillä. Anna kuivua. Halutessasi toista käsittely.

Pienikokoisen taulun voit ripustaa narulla. Poraa tällöin valmiiseen liitutauluun ripustusreiät ja pujota rei'istä naru. Iso taulu on syytä kiinnittää seinään tukevasti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja