Liimaa haavoihin? Sairaanhoitajien vinkit, jotka kannattaa pitää mielessä

Sairaanhoitajien neuvoja kannattaa kuunnella, sillä he tietävät mistä puhuvat.

Sairaanhoitajilla on paljon kokemusta monenlaisista terveyteen liittyvistä asioista. He tietävät salaisuuksia, joista meillä muilla ei ole aavistustakaan.

Tässä muutama TipHero-sivuston listaama vinkki, jonka lähes jokainen sairaanhoitaja on todennut toimivaksi. 

Hammastahnalla hengitys kulkemaan

Hammastahna toimii hampaiden puhdistuksen lisäksi myös hengityksen avaamiseen. Purista pieni määrä hammastahnaa sormellesi ja levitä varovasti sieraimiisi. Hammastahnan sisältämä mentoli helpottaa tukkoisuutta hetkessä. Voit kokeilla levittää hammastahnaa myös kasvonaamion päälle, jolloin saat raikkaan tunteen koko kasvoillesi.

Viikkaus rentouttaa

Viikkaus ei liity ainoastaan siivoamiseen, vaan se on myös tehokas keino rauhoittumiseen. Stressi ja kiire saavat aikaan sen, että olemme ahdistuneita ja huolissamme suuren osan päivästä. Viikkaus on yksi rauhoittavimmista askareista, sillä viikatessa voimme tuntua itsemme hyödylliseksi ilman intensiivistä keskittymistä.

Liimaa haavasi umpeen

Naarmut ja ruhjeet kannattaa peittää mahdollisimman nopeasti, etteivät bakteerit pääse tekemään pahojaan. Jos sidontavälineitä ei ole saatavilla, pikaliima toimii aivan yhtä hyvin. Levitä pieni määrä liimaa haavalle, ja olet kunnossa nopeammin kuin uskotkaan.

Puhdista tahrat vetyperoksidilla

Vetyperoksidia käytetään pääasiassa desinfioimiseen, mutta tätä ainetta kannattaa kokeilla myös tahrojen puhdistamiseen. Haavanpuhdistusaineella kastetun liinan avulla pinttyneetkin tahrat katoavat hetkessä.

Vaihda suola sitruunaan

Suola on yksi ensimmäisistä asioista, jota kehotetaan vähentämään ruokavaliossa. Suola tuo kuitenkin makua ruokaan, jolloin sen karsiminen tekee ruoasta helposti mautonta. Ruokaan saakin helposti makua lisäämällä joukkoon hieman sitruunamehua.

Pese kätesi partavaahdolla

Ovatko kätesi tahmeat, etkä tunnu saavan niitä puhtaaksi millään? Hieromalla partavaahtoa käsiisi saat kätesi vaivattomimmin puhtaaksi. Tämä kikka toimii myös ilman vettä! 

Video: Oletko tietoinen siitä, mitä aurinko voi tehdä ihollesi? 

Lähde: TipHero

Lue myös:

    Uusimmat