Liikuntaa kaverin kanssa: Puolesta vai vastaan?

Kaverin kanssa kuntoilu voi olla paljon hauskempaa kuin yksin. Kumppani voi kuitenkin olla kuntosalilla myös haitaksi?

Jos lenkille lähteminen ei yksin onnistu, mikset hankkisi kannustavaa ja innostavaa treenikaveria? Allwomenstalk.com listasi treenikaverin hyvät ja huonot puolet.

Tulokset

Ryhmässä kuntoilu tuottaa hyviä tuloksia. Treenikaveri motivoi, kannustaa ja pahimmassa tapauksessa pakottaa sinut ylös sohvannurkasta, vaikka et olisi lainkaan liikuntatuulella. Kun treeni on hyvää, tuloksia näkyy nopeammin – ja niitä voi ihastella porukalla!

Tuki

Ystäväsi osaa lumilautailla, sinä et. Mikä olisikaan parempi ratkaisu kuin värvätä hänet henkilökohtaiseksi rinnekaveriksi? Vastapalveluksena sinä voit opettaa hänelle kaikki kunnon joogavenytykset. Liikuntaryhmän jäsenet tukevat toisiaan, ja opettavat taitojaan muille. Venytteleminenkin on hauskempaa kaverin kanssa.

Kateus iskee?

Katso, kenet valitset laihdutus- tai kiinteytysseuraksesi. Kateus iskee nopeasti, jos vain yksi ryhmän jäsen saa aikaan uskomattomia tuloksia muiden junnatessa paikoillaan. Hyvä ystävä ei käännä selkäänsä, mutta tuntemattomampi voi turhautua, jos sinun painosi putoaa vähemmällä vaivalla kuin hänen.

Ryhmän jäsenten tulee ymmärtää, että jokaisen keho reagoi treenaukseen omalla tavallaan. Kaikki eivät välttämättä etene samassa tahdissa, ja vaikka omista onnistumisistaan saakin iloita, ei muiden kannustamista kannata unohtaa.

Negatiivisia tunteita

Valitse jumppaseuraksesi ihminen, jolla on samanlaiset tavoitteet ja yhtä kova tsemppi kuin sinullakin. Et taatusti halua lenkkikaveria, joka negatiivisella energiallaan lannistaa sinunkin yrityksesi.

Ongelmia seuraa myös, jos sinulla on kovempi tahti kuin kaverillasi: hän kokee pian jäävänsä jälkeen tai hidastavansa sinua. Samalla sinä turhaudut, kun hiki ei pääse pintaan. Älä lannistu, jos kunnonkohotus ei onnistu yhteistuumin. Voitte olla hyviä kavereita muualla kuin kuntosalilla!

Hyvä treenikumppani saa liikunnan tuntumaan mielekkäältä, ja iloitsee tuloksista kanssasi. Älä tyydy vähempään.

MTV3/Helmi

Lähde: Allwomenstalk.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat